spot_img
luni, iunie 27, 2022
spot_img

Regiunea Sud-Muntenia, locul 1 în UE la lucrători în transporturi. Câți sunt mecanici de locomotivă

Regiunea Sud-Muntenia situează pe locul 1 în UE din punctul de vedere al numărului de lucrători în transporturi la mia de locuitori.

Anul trecut, în Uniunea Europeană erau 10,8 milioane de persoane cu locuri de muncă în sectorul transporturilor, adică aproape 29 de lucrători în transport la mia de locuitori. Regiunea Sud-Muntenia din România este pe primul loc, cu 65 de lucrători în transport la mia de locuitori, arată datele publicate de Eurostat și preluate de Agerpres.

Regiunea Sud-Muntenia din România este urmată de trei regiuni din Bulgaria şi două regiuni din Lituania, în toate aceste regiuni existând mai mult de 50 de lucrători în transport la mia de locuitori. La coada clasamentului, regiunea Brabantul Valon din Belgia are cel mai mic număr de lucrători în transport la mia de locuitori (15), urmată de regiunea Egeea de Sud din Grecia (16), regiunile Burgenland din Austria şi Melilla din Spania (ambele cu 18) şi regiunea Calabria din Italia (19).


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Mecanicii de locomotivă, 3% din numărul de lucrători în transporturi

Eurostat precizează că majoritatea lucrătorilor în transport sunt bărbaţi (85%). Peste o treime (37%) dintre persoanele cu ocupaţii în transport din UE au peste 50 de ani, o altă treime (36%) au între 35 şi 49 de ani, în timp ce doar 29% au mai puţin de 35 de ani.

În rândul lucrătorilor în transport, cei mai mulţi sunt şoferii de camioane grele şi autobuze (35%), urmaţi de muncitorii în transport şi depozitare (22%), şoferii de autoturisme, camionete şi motociclete (19%), mesagerii şi cei care se ocupă cu livrare de colete (12%).

Din totalul angajaților din acest domeniu, mecanicii de locomotivă și posturile asociate reprezintă 3%, precizează Eurostat.

Ultimele Articole