luni, decembrie 4, 2023
spot_img

Lucrarile pentru triplarea liniei Praha-Běchovice – Úvaly s-au finalizat

szdcAdministratia Infrastructurii Feroviare din Cehia (SŽDC) a finalizat unul dintre cele mai importante proiecte de constructii de pe teritoriul capitalei Praga si regiunii Boemia Centrala – modernizarea tronsonului de liniei de cale ferata Praha-Běchovice – Úvaly.
Constructia face parte din coridorul international Berlin – Praga – Viena. Alaturi de alte tronsoane deja finalizate, aflate in constructie sau in pregatire, modernizarea acestei linii triple a permis trecerea optima a trenurilor prin jonctiunea Praga a Coridorului I de tranzit feroviar din Cehia atat in cadrul transportului de calatori, cat si in cadrul transportului de marfa.
Pentru proiectul Modernizarea tronsonului Praha-Běchovice – Úvaly costurile totale au fost de 1,7 miliarde CZK (63,8 milioane EUR). Proiectul a fost co-finantat de UE in cadrul Programului Operational „Transporturi”, suma planificata din partea Fondului de Coeziune ajungand la 1,2 miliarde CZK (peste 44 milioane EUR).
„Principalul avantaj al constructiei este cresterea calitatii transportului de calatori pe distante lungi, in special a confortului in timpul calatoriei, si atingerea unei viteze maxime posibile de 160 kph”, a afirmat Pavel Surý, directorul general al SŽDC said.

Ultimele Articole