joi, mai 16, 2024
spot_img

Lucrarile pentru linia Jakarta-Bandung ar putea fi lansate curand

Java_High-speed_Rail_Indonesia.svgConstructia liniei de mare viteza Jakarta-Bandung poate fi lansata in urmatoarele zile deoarece guvernul va elibera autorizatia de constructie necesara care permite dezvoltarea primului proiect feroviar de mare viteza din Indonezia.
Desi ceremonia de lansare a fost realizata in ianuarie 2016, proiectul a fost afectat de intarzieri mari. Conform Ministrului Indonezian al Companiilor de Stat, Rini Soemarno, procesul de autorizare a liniei de 142,3 km inainteaza conform planului dup ace a fost afectat de intarzieri prelungite.
Consortiul chinezo-indonezian Kereta Cepat Indonesia China (KCIC) care a castigat licitatia pentru constructia proiectului mai poate avea nevoie sa indeplineasca anumite cerinte inainte de procesul de autorizare, a comentat Soemarno. KCIC a avut probleme cu finantarea caii ferate deoarece Banca de Dezvoltare a Chinei a retras imprumutul acordat proiectului. Banca Chineza, care va oferi o finantare de 75% a proiectului, solicita KCIC sa asigure autorizatia de constructie pentru intreaga linie pentru acordul de imprumut. KCIC a asigurat autorizatia pentru constructia a doar 5 km de linie in Walini, Bandung.
„Semnarea acordului de imprumut va avea loc saptamana viitoare deoarece este in stransa legatura cu asigurarea autorizatiei de constructie”, a declarat Soemarno.
Costul liniei de mare viteza este estimat la 5,1 miliarde de dolari. 75% din proiect este finantat printr-un imprumut acordat de Banca de Dezvoltare a Chinei. Nu se stie inca daca a fost achizitionat intregul teren necesar.

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole