GALERIE FOTO Cum se derulează lucrările pe linia tramvaiului 41, la Podul Grant, la Ciurel și în Drumul Taberei

10 iulie 2019

A trecut mai mult de o săptămână de când au început lucrările pe linia tramvaiului 41, la Podul Grant, la Lacul Ciurel și la viitoarea stație de metrou Parc Drumul Taberei.

Asociația Metrou Ușor a publicat pe Facebook mai multe fotografii care arată cum se derulează aceste lucrări, care ar trebui să se încheie la finele lunii august.

”Pentru că – surpriză – este o lucrare de durată, mai ales că nu au făcut nimic în prima săptămână, la corespondența 41 – stația de metrou Parc Drumul Taberei, s-au apucat să construiască o deviere pentru linia de tramvai, în loc să edifice corespondența propriu-zisă; această deviere evident că putea fi construită oricând, că lucrează LÂNGĂ linia tramvaiului, nu neapărat acum având linia închisă… Din misterele șantierului M5”, au scris pe Facebook cei de la Asociația Metrou Ușor.

Într-o postare anterioară, se făcea referire la lucrările din Drumul Taberei: ”Viitorul acces la stația de metrou Parc Drumul Taberei-șantier aproape abandonat. Aceasta este una dintre lucrările ce necesită închiderea liniei 41…”. Și, într-o altă postare: ”Dacă tot rămânem în zona liniei 41, măcar să încheiem într-o notă ceva mai optimistă: la Pasajul Grant continuă lucrările într-un ritm destul bun”.

Lucrările pe linia tramvaiului 41 vor dura până la 1 septembrie

Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Andrei Creci, a anunțat în urmă cu două săptămâni că se suspendă tramvaiul 41 timp de două luni, începând de sâmbătă, 29 iunie.

“În această vară se suspendă între 29 iunie şi 1 septembrie linia de tramvai 41 pentru a se realiza nişte lucrări la Podul Ciurel, la staţia de metrou din Drumul Taberei şi la Podul Grant, ele fiind avizate de către Comisia Tehnică de Circulaţie din Primăria Capitalei. Cei trei constructori au înţeles cât de important este ca lucrările să se facă cât mai repede şi concomitent, pentru a putea fi cât mai puţin suspendată linia 41 de tramvai”, a precizat Creci.