marți, aprilie 30, 2024
spot_img

VIDEO Cum avansează lucrările pe calea ferată Brașov-Sighișoara, loturile 1 și 3

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a postat imagini cu lucrările pe calea ferată Brașov-Sighișoara, subsecțiunile 1 și 3.

”Lucrări în șantierul feroviar de reabilitare a liniei cf Braşov – Sighişoara, subsecţiunile:1. Braşov – Apaţa şi 3. Caţa – Sighişoara. Constructor: Asocierea RailWorks, lider Alstom Transport SA”, se arată în comentariul la postarea de pe YouTube.Contractul pentru lucrările pe calea ferată Brașov-Sighișoara, semnat după patru ani de contestații

CNCF CFR SA și asocierea Railworks (Alstom, Arcada, Aktor, Euroconstruct Trading 98) au semnat pe 5 martie 2020 contractul de execuție pentru lucrările de modernizare a loturilor 1 și 3 din tronsonul de cale ferată Brașov – Sighișoara, respectiv Brașov – Apața și Cața – Sighișoara, cu o lungime de 86 de kilometri. Semnarea contractului a avut loc după soluționarea în justiție a contestațiilor, care a durat aproape patru ani (timp în care lucrarea ar fi putut fi deja finalizată). Valoarea lucrărilor este de 2,9 miliarde lei, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Conform celor mai recente date oficiale (prezentate de noi AICI), stadiul fizic al lucrărilor era în luna ianuarie de 19,37%. Apoi, conducerea CFR SA a trecut la secret toate datele privind stadiile fizice de execuție a lucrărilor de modernizare din țară, așa cum am dezvăluit recent.

Pe lotul 2, Apața-Cața, Asocierea Railworks a fost desemnată câștigătoare a licitației în luna decembrie 2019. Oferta câștigătoare a avut un preț de 2,72 miliarde lei, inferior celui propus de FCC – Astaldi, respectiv 2,84 miliarde lei și celui al turcilor de la Alsim Alarko, 2,85 miliarde lei. Contractul a fost semnat în 2020, după soluționarea contestațiilor.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole