marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Lucrarile la statia de metrou usor Eglinton Crosstown au fost demarate

Eglinton Crosstown LRTIn aceasta luna a inceput constructia statiei Keelesdale, prima dintre cele 25 de statii care vor fi construite pentru linia de metrou usor Eglinton Crosstown. Aceasta este cel mai mare proiect de transport public care se afla in prezent in constructie in Canada si reprezinta cea mai mare extindere a sistemului de tranzit rapid urban din spatiul Greater Toronto si Hamilton Area din ultima jumatate de secol.
Ontario a investit 5,3 miliarde de dolari in linia de metrou usor care va fi pusa in folosinta in 2021.
Noua linie de metrou usor va avea 25 de statii si opriri de-a lungul Eglinton Avenue intre Weston Road si Kennedy Station si va fi conectata cu 54 de rute de autobuz, trei statii de metrou si Go Transit.
„Lucrarile la linia Eglinton Crosstown inainteaza in ritm alert. Inceperea constructiei la statia Keelesdale este o piatra de hotar importanta si o dovada in plus a angajamentului guvernului nostru pentru a oferi infrastructura de tranzit accesibila si moderna care sa reduca timpul de calatorie, sa creeze locuri de munca si sa imbunatateasca calitatea vietii locuitorilor orasului Ontario”, a declarat Ministrul Transporturilor, Steven Del Duca.

Ultimele Articole