spot_img
sâmbătă, martie 25, 2023
spot_img

Continuă lucrările la Podul Grant. Se închide breteaua dinspre Gara de Nord spre Giulești

Continuă lucrările la Podul Grant. Primăria Municipiului București anunță că, începând de miercuri, se va închide breteaua de urcare/coborâre a Podului Grant dinspre Gara de Nord spre cartierul Giulești.

lucrările la Podul Grant lucrările la Pasajul Grant

Într-un comunicat de presă dat publicității de PMB, se arată că în vederea continuării lucrărilor de reabilitare și consolidare a Podului Grant, începând din 5 iunie, ora 11.00, circulația rutieră se va restricționa pe breteaua de urcare/coborâre a Podului Grant dinspre Gara de Nord spre cartierul Giulești (aferentă sensului de circulație Turda – Crângași). Circulația tramvaiului 41 nu va fi afectată.

Astfel, se pot utiliza ca variantă de ocolire următoarele rute: 1. Pentru urcarea pe pod se va folosi breteaua de urcare pe calea Giulești pentru sensul Crângași-Turda și apoi se vor utiliza pentru întoarcere bretelele adiacente rampei Turda; 2. Pentru coborârea de pe Podul Grant se vor utiliza Bulevardul Constructorilor sau strada 9 Mai (pentru acces în Calea Giulești, cu posibilitatea întoarcerii în zonele unde semnalizarea rutieră permite această manevră).

Lucrările la Podul Grant, care traversează liniile de cale ferată, avansează

„Pe breteaua închisă, Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București va executa următoarele tipuri de lucrări: demontarea rosturilor de dilatație existente, frezarea sistemului rutier existent, așternerea hidroizolației, înlocuirea elementelor de siguranță rutieră existente (parapeți metalici), realizarea căii pe pod (așternerea mixturilor asfaltice), montarea dispozitivelor de acoperire a rosturilor și montarea parapetului de protecție”, se arată în comunicat.

Potrivit Primăriei Capitalei, Podul Grant se află la prima intervenție după mai bine de 12 ani de la ultimele reparații. Pasajul supratraversează liniile de cale ferată și face legătura între Strada Turda și Calea Giulești.

Ultimele Articole