GALERIE FOTO Continuă lucrările la Podul Constanța, de pe Magistrala 800

7 decembrie 2019

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă au continuat lucrările la Podul Constanța, situat pe Magistrala feroviară 800, București-Constanța.

Lucrările de reparații la Podul CF Constanța se execută doar în cursul nopții. În cursul nopții de 6 spre 7 decembrie s-a lucrat în zona centrală, la stâlpul nr.2, pentru demolarea mortarului și a betonului de la nivelul soclului.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA precizează faptul cî lucrările de reparații și consolidare la podul de cale ferată situat pe magistrala feroviară București – Constanța, la km 4+327 (Pod Constanța) se execută fără inchiderea totală a circulației rutiere, doar în cursul nopții, timp de două-trei ore, perioadă când STB scoate de sub tensiune liniile de troleibuz și tramvai.

Sprijinul autorităților locale pentru lucrările la Podul Constanța

”Precizăm faptul că sprijinul și colaborarea autorităților locale, în ceea ce privește respectarea intervalului orar de scoatere de sub tensiune a liniilor de troleibuz și tramvai în vederea desfășurării lucrărilor, au o contribuție esențială în respectarea, de către antreprenor, a termenului de finalizare a lucrărilor, la acest obiectiv de utilitate și interes public. CFR SA le recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, aceste măsuri având drept scop menținerea condițiilor optime și de siguranță în traficul rutier, în perioada de desfăşurare a lucrărilor”, se arată în postarea de pe Facebook a CFR Infrastructură.

Lucrările au fost încredințate prin negociere directă de către CFR SA, către firma Infra System Proiect SRL, după ce la licitația organizată în primăvara acestui an nu s-a prezentat nicio firmă.  Valoarea contractului este de 3.491.000 de lei fără TVA. Durata contractului era stabilită la opt luni, din care două luni pentru proiectare şi șase luni pentru execuţie.