spot_img
luni, martie 27, 2023
spot_img

Când încep lucrările la Magistrala 6 de metrou, tronsonul 1 Mai-Tokyo

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, tronsonul 1 Mai-Tokyo, ar putea începe în luna mai, în condițiile în care contractul este în grafic, a anunțat joi secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Ionuț Săvoiu.

”La metrou s-a început contractul, deja este în fază de proiectare şi este în grafic pentru magistrala M6. Acolo este prima fază, este contract de proiectare şi execuţie, cu asociere de antreprenori turci. Este un mix de finanţare la care contribuie şi Agenţia de Dezvoltare a Japoniei. Eu cred cu tărie că se va intra în şantier la finele primăverii acestui an, deci undeva la începutul verii – luna mai, aşa cum este prevăzut în contract. Lucrurile vor fi puţin mai disfuncţionale, dar eu am încredere în specialiştii de la metrou şi în diriginţii de şantier, proiectanţi, constructori, că vor asigura un plan de management al traficului şi organizare de şantier corespunzătoare”, a spus secretarul de stat responsabil cu sectorul feroviar, citat de Euronews.

Lucrările la Magistrala 6 de metrou vor fi făcute de constructori turci

Pe 8 martie 2022, Metrorex a semnat cu turcii de la Alsim Alarko contractul pentru Magistrala 6 de metrou, primul tronson, până la Băneasa Shopping City, după cum a scris atunci Club Feroviar.

Tronsonul va avea o lungime de 6,6 km și va cuprinde șase noi stații:

-Pajura

-Expoziției

-Piața Montreal

-Gara Băneasa

-Aeroport Băneasa

-Tokyo (Centrul comercial Băneasa).

Contractul, în valoare de 1,2 miliarde de lei fără TVA, este finanțat din fonduri europene  nerambursabile și din bugetul de stat. Asocierea de constructori turci are la dispoziție 48 de luni (patru ani) pentru a finaliza lucrările.

Contractul a fost semnat cu asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S.

Ultimele Articole