Lucrarile de modernizare a liniei Poznan-Varsovia vor fi lansate in 2017

7 octombrie 2016

pkp-poznanCaile Ferate Poloneze, PKP PLK, au anuntat ca vor semna contractul pentru modernizarea liniei Poznan-Varsovia in 2017. In prezent, compania lucreaza la cea de-a doua faza a licitatiei. In noiembrie, ca parte a modernizarii liniei principale Poznan-Varsovia, PKP PLK va lansa licitatia pentru sectiunea Sochaczew – Swarzędz.
Incepand cu anul trecut, PKP lucreaza la un concept optimizat a rutelor ocolitoare si inlocuirea serviciilor de transport cu autobuzul. Intre iunie 2017 si iulie 2018, compania va inchide o sectiune de cale de 60 km intre Podstolice si Konin. Incepand cu iulie 2018 pana in iunie 2019, vor fi lansate lucrari pe o sectiune de 40 de km, Konin – Barłogi. Pe celelalte sectiuni, PKP PLK, va inchide numai sectiunile de cale simpla. Avantajul solutiei propuse este de a scurta timpul lucrarilor cu 18 luni.
Trenurile de lunga distanta de pe ruta Poznan-Varsovia vor circula din Poznan pe ruta Gniezno – Inowrocław Rąbinek – Kutnosi mai departe in directia Varsoviei. Ruta propusa, mai lunga decat cea prezenta de aprox. 30 de minute, este cea mai rapida legatura posibila intre Poznan si Varsovia.
Proiectul in valoare de 2,6 miliarde de zloti (605 milioane de euro) va fi cofinantat de Mecanismul de Conectare a Europei si implica modernizarea a 230 de km de sina, 10 statii si alte lucrari auxiliare. 500 de trenuri pe zi vor circula pe linie dupa finalizarea lucrarilor.