spot_img
marți, ianuarie 31, 2023
spot_img

FOTO Lucrări pe viaductul Vodița din Defileul Dunării, realizate de Regionala Craiova

Regionala Craiova a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a realizat lucrări pe viaductul Vodița din Defileul Dunării.

”Lucrări pe raza Regionalei CF Craiova efectuate de către Secția L4 Turnu Severin pe Viaductul Vodița din zona Defileului Dunării. Au fost înlocuite 12 traverse speciale de pod și material mărunt de cale, în vederea asigurării circulației trenurilor în depline condiții de siguranță. Asigurarea condițiilor de siguranță a circulației trenurilor de pe podurile și viaductele din zona Defileului Dunării și de pe raza Regionalei CF Craiova este menținută și asigurată în permanență de către salariații secțiilor de întreținere a căii”, se arată într-o postare de pe pagina oficială de Facebook CFR Infrastructura Craiova (administrată de SRCF Craiova).

Lucrări pe viaductul Vodița de pe Magistrala 100

Viaductul respectiv este un pod de cale ferată peste golful format la vărsarea în Dunăre a râului Vodița.

Aparține de CNCF CFR SA și este situat pe Magistrala 100, București – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Timișoara, între stațiile feroviare Drobeta Turnu Severin și Orșova. Aici este linie simplă electrificată, pe care circulă atât trenuri de călători, cât și garnituri de marfă, fiind un important coridor de transport spre Vestul Uniunii Europene, făcând parte din Coridorul Orient/Est-Mediteranean (fostul Coridor 4 paneuropean, ramura sudică).

Ultimele Articole