spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Regionala Constanța reia licitația pentru lucrări pe calea ferată Medgidia-Tulcea

Regionala Constanța a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a reluat licitația pentru lucrări pe calea ferată Medgidia-Tulcea, pentru ridicarea restricțiilor de viteză, după ce precedenta procedură a fost anulată.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat joi dimineață anunțul de licitație, în procedură simplificată, ce are ca obiect „Lucrări de reparaţie infrastructură CF pentru ridicare restricţie de viteză – Linia 812 Medgidia-Tulcea, km 134+700-135+540”.

Se vor face lucrări de reparaţie a căii ferate, prin înlocuirea traverselor necorespunzătoare din lemn cu traverse din beton precomprimat şi a şinelor uzate în curbă, între km 134+700 – 135+540, pe linia curentă Cataloi-Tulcea Mărfuri, de pe secţia de circulaţie 812 Medgidia-Tulcea, în scopul ridicării restricţiei de viteză de 30 km/oră existentă pe această zonă, conform specificațiilor caietului de sarcini. În cadrul lucrărilor de reparaţie, vor fi efectuate următoarele operaţiuni principale: – înlocuire traverse din beton precomprimat cu supralărgire = 869 buc (Traversele vor fi puse la dispoziţia executantului de către beneficiar); – înlocuire şine tip 49 = 1507,50 m fir (Şinele vor fi asigurate de executantul lucrării). Durata de execuţie este de maximum cinci luni de la data prevăzută în ordinul de începere a lucrărilor.Precedenta licitație pentru lucrări pe calea ferată Medgidia-Tulcea a fost anulată

Valoarea totală estimată a contractului este de 1.000.647,45 lei, cu 31% mai mare decât la precedenta încercare.

La începutul lunii septembrie, în SEAP a fost lansată o licitație identică, cu deosebirea că atunci valoarea estimată era de numai 763.595,54 lei, echivalentul a aproximativ 155.000 de euro. Însă, ulterior procedura a fost anulată, deoarece „nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă”, potrivit anunțului din SEAP.

Singura ofertă fusese depusă de societatea constănțeană Euro Construct (a nu se confunda cu Euroconstruct Trading 98).

Acum, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 21 decembrie 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 21 aprilie 2022.

Ultimele Articole