spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Lucrări în stația de metrou Ștefan cel Mare, pentru ca geamurile să nu le mai cadă călătorilor în cap

Metrorex a anunțat marți că, în perioada 23 – 29 iulie 2020, vor avea loc lucrări în stația de metrou Ștefan cel Mare, de pe Magistrala 1, pentru refacerea plafonului fals de la nivelul vestibulului.

lucrări în stația de metrou stația Parc Drumul Taberei pierderile la Metrorex stația Valea Ialomiţei alertă cu bombă la metrou probleme la metrou coronavirus la Metrorex coronavirus la metrou bugetul Metrorex pe 2020 energie electrică la Metrorex BVC Metrorex pe 2020 Metrorex cumpără apă plată rectificare bugetară la Metrorex casierii pentru elevi BVC Metrorex pe 2019

Astfel, pentru a nu fi afectate prea mult accesul și ieșirea călătorilor în/din stația de metrou, în perioada 23.07 – 29.07.2020, lucrările se vor desfășura etapizat.

De joi, 23 iulie 2020, de la ora ora 23:00 până sâmbătă 25 iulie 2020, la ora 4:00, se vor închide scara fixă și escalatorul, între nivelul peronului și vestibul, din zona liftului, al stației de metrou Ștefan cel Mare (în direcția de mers spre stația Gara de Nord 1). Accesul la peron se va face pe scara fixă și escalatorul din direcția de mers spre stația Dristor 2.

Apoi, de luni 27 iulie 2020, de la ora 23:00 până miercuri, 29 iulie 2020, la ora 4:00, se vor închide scara fixă și escalatorul, între nivelul peronului și vestibul, al stației de metrou Ștefan cel Mare (în direcția de mers spre stația Dristor 2). Accesul la peron se va face pe scara fixă și escalatorul din direcția de mers spre stația Gara de Nord 1.

Conducerea Metrorex își cere scuze pentru disconfortul creat de aceste lucrări și le mulțumește călătorilor pentru înțelegere.

Lucrări în stația de metrou Ștefan cel Mare. Precedentul nefericit de la Universitate

Trebuie menționat faptul că panourile din sticlă din care au fost făcute plafoanele false ale stațiilor de metrou în perioada comunistă nu mai prezintă siguranță (sticla ”îmbătrânește” și devine casantă).

Pe 22 noiembrie 2019, a avut loc un accident la stația de metrou Universitate, iar un bărbat de 47 de ani a ajuns la spital. ”Metrorex informează că astăzi, la ora 16.53, în staţia de metrou Universitate, în timpul accesului dinspre Pasajul Universitate către peron, un călător a fost accidentat de un geam cazut din plafonul tavanului. Echipajul SMURD a sosit imediat la faţa locului pentru a acorda primul ajutor. Călătorul accidentat a fost găsit în stare conştientă, cu o plagă uşoara la nivelul capului şi a fost transportat la Spitalul Universitar. În urma acestui incident regretabil, la nivelul Metrorex se va constitui o comisie care va stabili împrejurările ce au condus la producerea evenimentului”, a transmis Metrorex la vremea respectivă.

Ultimele Articole