marți, iunie 6, 2023
spot_img

FOTO. Lucrări la peroanele liniei 41. Tramvaiele vor circula în regim Intercity

Primarul general Nicușor Dan a anunțat marți că au început lucrări la peroanele liniei 41, pe care vor circula noile tramvaie livrate municipalității de Astra Vagoane Călători Arad. Până la finalizarea lucrărilor, tramvaiele vor circula pe această linie în regim de Intercity, oprind în mai puține stații.

”Trustul de Clădiri Metropolitane București a început lucrările de modernizare la peroanele liniei de tramvai 41 de la stația Brașov, iar de luni, 1 august 2022, va demara execuția peroanelor stației Orșova. Conform graficului de lucrări, urmează peroanele stațiilor Agronomiei, Parc Drumul Taberei, Cașin. Pe durata desfășurării lucrărilor, tramvaiele nu vor opri în stațiile la care se lucrează (sublin.ns.). Modernizarea celor 14 peroane de pe linia tramvaiului 41, care necesită adaptarea la noile tramvaie Imperio produse de Astra Vagoane, are o valoare de aproximativ 4.500.000 lei fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este de 4 luni, plus 2 pentru recepție. Lucrările presupun extinderea peroanelor, accesibilizarea pentru persoanele cu dizabilități, instalarea de garduri de protecție pentru călători, semne de circulație, mobilier urban”, a scris primarul general pe pagina sa de Facebook.Lucrări la peroanele liniei 41. Opriri mai puține, până la finalizarea șantierului

După cum precizează edilul, până la finalizarea șantierului tramvaiele de pe această linie vor opri în mai puține stații.

Varianta inițială luată în calcul de Societatea de Transport București era ca, până la lungirea peroanelor, în stațiile unde refugiile sunt mai scurte decât tramvaiele, vatmanii să nu deschidă ușile din spatele vehiculului, așa cum a scris Club Feroviar. Noile tramvaie livrate de Astra Vagoane Călători Arad au o lungime de 36 de metri.

Ultimele Articole