spot_img
sâmbătă, octombrie 1, 2022
spot_img

Lucrări la infrastructura feroviară pe raza a trei regionale, în valoare de 1,25 milioane de euro

Trei regionale ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA au lansat licitații pentru lucrări la infrastructura feroviară, în valoare cumulată de aproximativ 1,25 milioane de euro. Lucrările vor consta în înlocuiri de macazuri, de traverse, dar și în reparații la instalațiile CED din mai multe stații.

Adrian Bărbulescu

lucrări la infrastructura feroviară
FOTO cu rol pur ilustrativ

Regionala București a postat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație ce are ca obiect ”Lucrări de întreținere și reparații linii CF (preț inclus materiale, manoperă și utilaje).

Lucrările constau în înlocuiri de aparate de cale, traverse normale din lemn, traverse speciale din lemn pentru aparate de cale, traverse de beton, traverse speciale de lemn pentru poduri, material metalic. Valoarea totală estimată a contractului este de 4.369.747,9 lei.

Lucrări la infrastructura feroviară lansate de Regionale București. Cinci loturi

Procedura de achiziție este împărțită în cinci loturi, după cum urmează:

  1. Linia 100 Chiajna – Grădinari fir I +II

Valoarea estimată fără TVA: 1.176.470,59 lei

  1. Linia 100 fir I+II Bucureștii Noi, Chiajna, Grădinari cap X fir I+II, Grădinari cap Y fir I

Valoarea estimată fără TVA: 756.302,52 lei

  1. Linia 100 fir I+II Vadu Lat, Zavestreni, R1 Videle fir I + II

Valoarea estimată fără TVA: 924.369,75 lei

  1. Linia 100 fir I+II Chiajna – Grădinari fir I+II, Grădinari – Vadu Lat, Vadu Lat – Zavestren

Valoarea estimată fără TVA: 924.369,75 lei

  1. Linia 106B Giurgiu Oraș – Giurgiu Sud + Linia V stația Giurgiu Sud

Valoarea estimată fără TVA: 588.235,29 lei.

Pentru participarea la licitație, se cere lista lucrărilor executate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii cinci ani, însoțită de certificări de bună execuție pentru lucrările cele mai importante. Experiența similară se va demonstra prin prezentarea unui contract sau cumul de contracte din care să reiasă lucrări similare executate în ultimii cinci ani cu o valoare individuală/cumulată de minimum 1.176.470,59 lei pentu Lotul 1; 756.302,52 lei pentru Lotul 2; 924.369,75 lei pentru Lotul 3; 924.369,75 lei pentru Lotul 4; 588.235,29 lei pentru Lotul 5. Lucrări similare acceptate: execuția de lucrări de construcții și/sau reparații la infrastructura CF sau modernizare/reabilitare infrastructura CF.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 24 iunie 2021, ora 15,00.

 


Lucrări la infrastructura feroviară în Bucovina

La rândul ei, Regionala Iași a publicat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Lucrări întreținere și reparație linii CF (preț inclus materiale, manoperă și utilaje): Linia 517 Suceava – Gura Humorului, interval de stație Ciprian Porumbescu – Berchișești, km. 23+698 – km. 24+125”.

Pe zona km. 23+698 – km. 24+125, se află pe linia 517 Suceava – Gura Humorului, intervalul de stație Ciprian Porumbescu – Berchișești, se arată în anunț. Linia de cale ferată pe zona respectivă este în tunel, alcătuită din suprastructură tip 65, traverse de beton T17, prindere indirectă ,,K”. Linia este electrificată, semnalizata BLA. Din cauza condițiilor specifice din tunel, prisma de piatră spartă este colmatată, traversele de beton sunt fisurate într-un procent ridicat, iar materialul metalic este uzat și defect. Pe cale de consecință, se înregistrează deficiențe ale geometriei căii (denivelări ale căii), apariția zonelor noroioase, prindere șină – traversă slăbită. Pentru menținerea căii în toleranțele de exploatare este necesară executarea în regim de urgență a lucrărilor de întreținere, care vor consta în principal în ciuruirea prismei de piatră spartă, înlocuirea traverselor de beton necorespunzătoare și a materialului mărunt de cale uzat și defect. Lucrările vor fi efectuate doar de către personalul calificat din cadrul societăților specializate, autorizate şi agrementate AFER în acest scop.

Valoarea totală estimată a contractului este de 500.000 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 13 iulie 2021, ora 15,00.Reparații curente la instalațiile CED pe Regionala Brașov

În fine, regionala Brașov a publicat anunțul de licitație cu titlul ”Lot 1 – Reparații curente la instalațiile SCB pe raza Secției CT1 Brașov – instalații CED în stațiile: Hărman, Augustin, Rupea, Ghimbav, Făgăraș, Voila, Ucea, instalații și instalații BLA pe distanțele Augustin – Racoș, Racoș – Rupea, Făgăraș – Voila, Voila – Ucea; Lot 2 – Reparații curente la instalațiile SCB pe rază Secției CT4 Tg. Mureș – instalații CED în stațiile: Mădăraș Ciuc, Lazarea, Ditrau, Toplița, Deda Bistra, Aiud și instalații BLA pe distanța Aiud – Unirea”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 1.339.957,64 lei, procedura este împărțită în două loturi, după cum urmează:

  1. Lot 1 – Reparații curente la instalațiile SCB pe raza Secției CT1 Brașov – instalații CED în stațiile: Hărman, Augustin, Rupea, Ghimbav, Făgăraș, Voila, Ucea, instalații și instalații BLA pe distanțele Augustin – Racoș, Racoș – Rupea, Făgăraș – Voila, Voila – Ucea

Valoarea estimată fără TVA: 650.497,47 lei

  1. Lot 2 – Reparații curente la instalațiile SCB pe raza Secției CT4 Tg. Mureș – instalații CED în stațiile: Mădăraș Ciuc, Lazarea, Ditrău, Toplița, Deda Bistra, Aiud și instalații BLA pe distanța Aiud – Unirea

Valoarea estimată fără TVA: 689.460,17 lei.

Pentru participarea la licitație se  cere experiență similară. Ofertantul va prezenta o listă a principalelor lucrări similare cu obiectul procedurii executate în ultimii cinci ani. Prin “lucrări similare” se înțeleg lucrările care fac parte din următoarele domenii: lucrări de reparații la instalațiile interioare de centralizare, semnalizare și bloc (SCB) și lucrări la instalațiile exterioare fixe de siguranță feroviară de semnalizare, centralizare și bloc (SCB), montate la liniile ferate de circulație, lucrări pe terenul aferent pe care sunt acestea construite, lucrări pe terenurile situate de-o parte și de alta a axei căii ferate, care constituie zona de siguranță a infrastructurii feroviare.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 9 iulie 2021, ora 15,00.

Ultimele Articole