spot_img
sâmbătă, octombrie 16, 2021
spot_img

Primăria Sectorului 1 vrea să înceapă lucrări la Gara de Nord. Acord de asociere cu CFR SA

Consiliul Local Sector 1 va dezbate în şedinţa de joi un proiect de Hotărâre privind cooperarea autorităţii locale cu Ministerul Transporturilor, CFR SA şi Municipalitate pentru lucrări la Gara de Nord.

lucrări la Gara de Nord ridicarea gunoiului din Gara de Nord persoanele fără adăpost din gări Gara de Nord modernizarea Gării de Nord gunoi din Gara de Nord ora oficială de vară salubrizare în Gara de Nord mutarea Gării de Nord modernizarea Gării de Nord Euro 2020 pană de curent în gara de nord modernizarea Gării de Nord

„Se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru cooperarea Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA şi Municipiul Bucureşti, în vederea finanţării şi realizării în comun a unor proiecte de investiţii ce vizează promovarea mobilităţii urbane şi creşterea gradului de conectivitate pe raza administrativă a Sectorului 1”, prevede proiectul de Hotărâre, consultat de Agerpres.

Conform modelului de protocol de colaborare din proiect, părţile vor coopera pentru: reabilitare Pasaj superior km 6+645 Bucureşti-Roşiori, străpungere strada Nordului cu strada Elena Văcărescu, străpungere strada Parcului cu strada Băiculeşti, prelungire strada Drumul Nisipoasa – Pod Pipera, străpungere Drumul Săbăreni – Centura Bucureşti, Nod Chitila – Închidere inel median, dezvoltarea unui coridor de mobilitate ciclistică de-a lungul liniilor de cale ferată care traversează Sectorul 1, amenajarea zonei pietonale din faţa Complexului Feroviar Gara de Nord.

Lucrări la Gara de Nord, pe baza unui protocol pe trei ani de zile

Părţile convin ca în zece zile de la semnarea protocolului să constituie un grup de lucru alcătuit din reprezentanţi desemnaţi de semnatari.

Printre obligaţiile Ministerului Transporturilor şi CFR SA, se numără identificarea cadrului legal aplicabil implementării obiectivelor de investiţii şi înştiinţarea membrilor grupului de lucru cu privire la avizele/acordurile ce trebuie obţinute în acest sens. Municipalitatea are printre atribuţii asigurarea de consultanţă specializată în domeniul său de activitate. Autorităţii locale din Sectorul 1 îi revin obligaţii, printre care şi identificarea şi/sau asigurarea surselor de finanţare pentru obiectivele de investiţii.

Protocolul propus are o durată de trei ani, care poate fi prelungită. (A.B.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole