spot_img
luni, octombrie 3, 2022
spot_img

Regionala Constanța a CFR SA începe lucrări la Complexul feroviar Port Constanța

Regionala Constanța a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA vrea să înceapă lucrări la Complexul feroviar Port Constanța.

lucrări la Complexul feroviar Port Constanța trecerile la nivel din Portul Constanța Traficul de mărfuri în porturile maritime lucrări feroviare în Portul Constanța linii ferate din Portul Constanța Traficul de mărfuri în Portul Constanța staţia CF Constanţa Port cereale în Portul Constanța

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat marți dimineață anunțul de licitație ce are ca obiect ”Lucrări întreținere și reparație linii CF (preț inclus materiale, manoperă și utilaje), Complex feroviar Port Constanța, Stația B, Triaj Zona II – LOTUL I, Complex feroviar Port Constanța, Stația B, Grupele de linii FADS – liniile 3, 4, 5, A1 -liniile 5, 9 și Grupa B – diagonala 4-14 – LOTUL II”.

Lucrările care fac obiectul achiziției au drept scop readucerea elementelor căii în toleranţele impuse de instrucţiile de serviciu, în vederea desfăşurării circulaţiei și manevrei convoaielor feroviare în condiţii de siguranţă și se desfășoară pe liniile și aparatele de cale din Complexul Feroviar Port Constanța.

Lucrări la Complexul feroviar Port Constanța, împărțite în două loturi

Valoarea totala estimată a contractului este de 2.267.793,09 lei, echivalentul a aproximativ 450.000 de euro. Contractul este împărțit în două loturi, după cum urmează:

  1. Lucrări întreținere și reparație linii CF (preț inclus materiale, manoperă și utilaje) Complex feroviar Port Constanța, Stația B, Triaj Zona II

Valoarea estimată fără TVA: 1.072.501,10 lei.

  1. Lucrări întreținere și reparație linii CF (preț inclus materiale, manoperă și utilaje) Complex feroviar Port Constanța, Stația B, Grupele de linii FADS -liniile 3, 4, 5, A1 -liniile 5, 9 si Grupa B-diagonala 4-14

Valoarea estimată fără TVA: 1.195.291,99 lei.Ce presupun exact lucrările

Lucrarea care face obiectul achiziției la Lotul 1 are drept scop eliminarea din cale a unui aparat de cale cu uzuri pronunțate ale elementelor componente, montat pe traverse din lemn și înlocuirea acestuia cu un aparat de cale nou având caracteristici geometrice similare, montat pe traverse din beton precomprimat, consolidarea platformei căii, refacerea capacității drenante a prismei de piatră spartă. Pentru refacerea posibilităților de evacuare a apelor provenite din precipitații, pe amplasamentul TJD 201/203 se vor efectua lucrări de consolidare a platformei căii, cu asigurarea substraturilor de drenare, izolante și de repartiție corespunzătoare. În acest sens se vor utiliza materiale geotextile și geogrile.

În ceea ce privește Lotul 2, lucrările au drept scop readucerea elementelor căii în toleranţele impuse de instrucţiile de serviciu, în vederea desfăşurării circulaţiei și manevrei convoaielor feroviare în condiţii de siguranţă și se desfășoară pe liniile și aparatele de cale din Complexul Feroviar Port Constanța. Lucrările de reparație sunt defalcate în următoarele categorii: a. Înlocuire piese uzate pe aparate de cale în grupele de linii FADS, A2; b. Înlocuire traverse speciale pe aparatele de cale în grupele de linii FADS, A1, A2; c. Înlocuire materiale de cale pe linii stații în grupele FADS, A1, B. Pe liniile 3, 4 și 5 din Gr. FADS vor fi înlocuite dibluri la traversele din beton, iar pe linia 3 vor fi înlocuite traverse normale din lemn la joante. Pe liniile 5 și 9 din Gr. A1 vor fi înlocuite traverse normale din lemn. Pe diagonala 4-14 Gr. B, ce asigură legătura dintre Gr. A1 cu Gr. B1 vor fi înlocuite la rând traverse din lemn. Diagonala 4-14 este amplasată în curbă, cu raza de 180 m, având supralărgirea prescrisă de 20 mm. Liniile 3, 4, 5 din Grupa FADS și 5 din Grupa A1 prezintă în cuprinsul lor șine cu capete bătute la joante, care trebuie înlăturate prin debitare. Durata de execuţie este de maximum 90 de zile calendaristice de la data prevăzută în ordinul de începere a lucrărilor.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 13 septembrie 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 13 ianuarie 2022. (A.B.)

Ultimele Articole