spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Regionala Constanța a CFR SA lansează lucrări la calea ferată pe M800, în trei stații

Regionala Constanța a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA lansează lucrări la calea ferată pe M800, în trei stații, cu o valoare cumulată de peste 260.000 de euro.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat luni dimineață anunțul de licitație, în procedură simplificată, ce are ca obiect ”Lucrări de reparaţie pentru ridicare restricţii de viteză pe aparate de cale – staţia Constanţa, schimbătorul de cale nr. 8 şi staţia Agigea Nord, schimbătoarele de cale nr. 13 şi 15”. Valoarea totală estimată a contractului este de 344.513,69 lei.

Schimbătoarele de cale respective sunt de tip 49, montate pe traverse din lemn, și vor fi înlocuite cu schimbătoare de cale noi, de acelaşi tip, montate pe traverse din beton armat. Aparatele de cale sunt centralizate electrodinamic şi sunt amplasate pe linie dublă electrificată, prevazută cu circuite BLA. Pentru sporirea capacităţii portante a terasamentului, se are în vedere consolidarea platformei căii pe amplasamentul lucrării şi refacerea capacităţii drenante a prismei de piatră spartă. Ȋnlocuirea celor trei aparate de cale necesită efectuarea următoarelor operaţiuni principale: lucrări de amenajare şi consolidare a platformei căii pe amplasamentul aparatelor de cale; lucrări de înlocuire propriu-zisă a aparatelor de cale; lucrări de rectificare a poziţiei aparatelor de cale, atât în profilul în lung, cât şi în plan orizontal. Durata de execuţie este de maximum 60 de zile calendaristice de la data prevăzută în ordinul de începere a lucrărilor, dar nu mai târziu de 1 Decembrie 2022.

Pentru participarea la licitație, se solicită experiență similară. Ofertantul va declara în DUAE principalele lucrări similare realizate într-o perioadă care acoperă cel mult ultimii cinci ani, în valoare individuală/cumulată de minimum 344.513 lei fără TVA, la nivelul a maximum trei contracte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 27 aprilie 2022, ora 15:00.Lucrări la calea ferată pe M800, în stația Medgidia

Un alt anunț publicat luni în SEAP are ca obiect ”Reparația căii fără joante și sudură electrică CF – Stația Medgidia”. Valoarea totală estimată a contractului este de 945.304,03 lei.

Serviciile de reparaţie a căii fără joante şi sudură electrică se vor executa între schimbătoarele de cale nr. 7 și nr. 25 din stația Medgidia, având o lungime de 130 m, pe secția de circulație 800 București-Constanța. Liniile c.f. sunt alcătuite din șine tip 60 și 65 montate pe traverse din beton tip W60 și lemn. Aparatele de cale la care se vor efectua lucrări de înlocuire repere metalice sunt tip 60 sudate, montate pe traverse din beton și lemn, cu prinderi elastice tip Pandrol și indirecte sistem SKL. Liniile c.f. sunt electrificate, prevăzute cu circuite SCB și BLA. Serviciile de reparație constau în operațiuni de sudură electrică, înlocuire inimi de încrucișare la aparate de cale tip 60, înlocuire ace curbe și contraace drepte la aparate de cale tip 60, înlocuire șine de legătură (JIL-uri) tip 60, înlocuire șine tip 65 cu șine tip 60, pentru readucerea și menținerea căii în toleranțele impuse de instrucțiile de serviciu, în vederea desfășurării circulației trenurilor cu viteza proiectată și în condiții de siguranță, conform specificațiilor din caietul de sarcini. Durata de execuţie este de maximum 90 de zile calendaristice de la data prevăzută în ordinul de începere a lucrărilor, dar nu va depăşi data de 1 Decembrie 2022.

Și în acest caz se cere experiență similară. Ofertantul va declara în DUAE principalele servicii similare realizate într-o perioadă care acoperă cel mult ultimii trei ani, în valoare individuală/cumulată de minimum 945.304 lei fără TVA, la nivelul a maximum trei contracte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 2 mai 2022, ora 15:00.

Ultimele Articole