miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Au început lucrări la calea ferată din Portul Constanța, în valoare de 2,3 milioane de euro

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA a început noi lucrări la calea ferată din Portul Constanța, în valoare de 2,3 milioane de euro.

Primul șantier vizează reparații la calea de rulare din terminalul de containere, situată în zona danelor 121-12, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a companiei.

Se vor aduce în parametrii inițiali ecartamentul, aliniamentul și nivelul pentru ca utilajele să funcționeze fără dificultăți, în condiții de siguranță și fără întreruperi. În acest sens, se va înlocui șina de rulare și infrastructura acesteia cu materiale de calitate superioară și se va amenaja zona șinei de la uscat. Lucrarea este finanțată din surse proprii ale CN APM și are o valoare totală de 9.846.153,92 lei fără TVA. Lucrările sunt executate de Asocierea SC G&M Road Building Engineering SRL- SC Con Metal CF SRL – SC Building Design 2000 Top SRL.Lucrări la calea ferată din Portul Constanța, linia Mol2 Sud

În aceeași zonă, au început luni reparațiile la linia de racord Mol2 Sud, parte dintr-un dispozitiv de cale ferată care permite accesul convoaielor de manevră la frontul de încărcare/descărcare al terminalului de containere.

Reparațiile se vor face pe o lungime de 290 ml și constau în înlocuirea unui aparat de cale, a șinei de cale ferată și reabilitarea pasajului la nivel cu calea ferată, prin înlocuirea dalelor de beton cu unele noi pe toată lungimea pasajului. Valoarea totală a contractului este de 1.685.249 lei fără TVA, din fondurile CN APM SA. Lucrările sunt executate de compania constănțeană Euro Construct SA.

În paralel, au început și lucrări la infrastructura rutieră din port, pe care le vom menționa doar succint, având în vedere specificul publicației noastre. Astfel, se lucrează la extindera cu o bandă a drumului spre digul de sud al Portului Constanța, șantier finanțat din fonduri proprii ale CN APM SA, cu o valoare totală de 3.585.543 lei fără TVA.

LEGENDĂ:

Reparațiile capitale ale căii de rulare din terminalul de containere – zona evidențiată cu verde pe hartă.

Reparațiile la linia de racord Mol2 Sud – zona evidențiată cu galben pe hartă.

Extinderea cu o bandă a drumului spre digul de sud al portului Constanța – zona evidențiată cu portocaliu pe hartă.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole