spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Lucrări în regie proprie la CFR, pentru creșterea vitezei între Jucu și Bonțida

Regionala Cluj a început lucrări în regie proprie la CFR pentru creșterea vitezei de circulație la 100 km/h, între Jucu și Bonțida (fir I).

Sucursala Regională CF Cluj a început programul de întreţinere periodică şi consolidare a infrastructurii feroviare, în regie proprie, pentru ridicarea restricţiei de viteză de la 70 km/h la 100 km/h, pe intervalul de staţii Jucu – Bontida (fir I), prin lucrări de ciuruire intergrală, buraj mecanizat, profilat și stabilizat piatră spartă în linie curentă. De asemenea, în cadrul programului de reparații vor fi înlocuite șinele și traversele uzate, iar vegetația va fi tăiată pe întregul traseu, a anunțat duminică CFR SA pe contul său de Facebook.

În ce constau aceste lucrări în regie proprie la CFR

Lucrările constau în: ciuruire integrală, buraj mecanizat, profilat şi stabilizat prisma de piatră spartă, înlocuire șină și traverse uzate și tăiere vegetație.

Scopul este creşterea vitezei de circulaţie de la 70 km/h la 100 km/h, iar termenul finalizare 14 iunie 2019.

Lucrările sunt executate de SRCF Cluj, în regie proprie, prin Secţia L7 Dej cu utilaje ale Secţiei de Reparaţii Linii Utilaje Cluj (SRLU Cluj). Se folosesc următoarele utilaje: mașină de ciuruit RM-80, mașini de burat Plasser 08, mașină de profilat Plasser SSP, utilaj Colmar, buldoexcavator, tractor echipat pentru tăierea vegetației.

Ultimele Articole