spot_img
vineri, mai 27, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Lucrări în Gara de Nord din București, pentru ridicarea restricțiilor de viteză

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a început lucrări în Gara de Nord din București, în scopul ridicării restricțiilor de viteză la ieșirea și intrarea în principala poartă feroviară a țării.

”Sucursala Regională CF Bucureşti a demarat programul de întreţinere şi reparaţii curente la infrastructura feroviară în zona Gării de Nord, prin lucrări de înlocuire a aparatelor de cale şi buraj mecanizat, lucrări care au drept scop ridicarea restricţiilor de viteză şi creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei, la intrarea şi ieşirea în/din Bucureşti Nord. ucrările executate în regie proprie, cu personal şi utilaje de specialitate, se desfăşoară în cursul nopţii, în intervalul orar 21.00 – 05.00, măsură necesară pentru a menţine condiţii optime de circulaţie, cu implicaţii reduse în graficul orar al trenurilor care sosesc şi pleacă în/din Gara de Nord”, a anunțat compania de infrastructură.

În ce constau aceste lucrări în Gara de Nord

Lucrările constau în: înlocuirea de aparate de cale, buraj mecanizat cu maşini grele de cale, restabilirea completă a calităţilor drenante ale pietrei sparte, refacerea omogenităţii şi elasticităţii stratului de piatră spartă și eliminarea materialelor uzate din componenţa căii adiacentă aparatelor de cale înlocuite.

Se utilizează următoarele utilaje: utilaj automotor ppentru transport materiale, utilaj pentru înlocuirea aparatelor de cale montate DESEC, maşină de burat linia şi aparate de cale plasser, utilaj de profilat profilator plasser, utilaj multifuncţional cu deplasare mixtă cale fetată/şosea.

Perioada de execuție este: etapa I: 14/15 mai – 15/16 mai 2019 și etapa II: 22/23 mai – 23/24 mai 2019.

Finanţarea este asigurată din fonduri proprii ale companiei.

Ultimele Articole