vineri, mai 3, 2024
spot_img

SRCF Cluj lansează lucrări feroviare pe Magistrala 400 și pe o secție neinteroperabilă

Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj lansează lucrări feroviare pe Magistrala 400 și pe o secție neinteroperabilă din nordul țării.

În sistemul electronic de achiziții punblice a fost postat marți anunțul de licitație ce are ca obiect ”Lucrări de întreținerea și funcționarea/exploatarea infrastructurii publice (preț inclus materiale, manopera și utilaje)”.

Valoarea totală estimată a contractului (contractelor) ce se intenționează a se încheia este de 11.753.753,95 lei, echivalentul a aproximativ 2,4 milioane de euro.Lucrări pe două loturi

Procedura de achiziție este împărțită în două loturi, după cum urmează:

  1. Lot 4 – Înlocuire aparate de cale pe traverse din beton nr.1, 5, 8, 2 din stația Satulung pe Someș

Valoarea estimată fără TVA: 4.341.375,63 lei.

  1. Lot 6 – Consolidare suprastructură linie CF Bistrița Nord – Susenii Bârgăului km 61+109- 65+600

Valoarea estimată fără TVA: 7.412.378,32 lei.

La Lotul 4, pentru punerea în siguranță a circulației trenurilor se impune înlocuirea aparatelor de cale existente cu aparate de cale având aceleași caracteristici montate pe traverse de beton, înlocuirea șinelor, înlocuirea traverselor și a materialului de prindere pe panourile adiacente și refacerea prismei de piatră spartă și a stratului de repartiție, sudură aluminotermică a joantelor interioare și opt suduri pe panourile adiacente. Efectuarea lucrărilor este necesară pentru reducerea elementelor componente ale căii ferate la parametrii inițiali, în scopul asigurării circulației trenurilor în depline condiții de siguranță, cu vitezele de circulație și tonajele stabilite.

La Lotul 6, pentru punerea în siguranță a liniei CF 421 între stațiile Bistrița Nord – Susenii Bârgăului, se impune înlocuirea traverselor din lemn și beton cu traverse T17W14-49, înlocuire șină tip 45 cu șină tip 49, înlocuire JIL-uri, montare ungători tip 49. Lucrările sunt necesare pentru eliminarea defectelor de uzură a șinei tip 45, traverselor din lemn și beton necorespunzătoare în vederea prevenirii introducerii restricțiilor de viteză.

Operatorii economici participanți la procedură trebuie să dețină Autorizație de Furnizor Feroviar și Agrement AFER pentru categoria serviciilor feroviare critice pentru: executarea de lucrări întreținere linii sau reparații linii căi ferate, sudură aluminotermică, confecționarea de joante izolante.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 22 mai 2024, ora 15:00. Ofertele trebuie să fie valabile până pe 22 noiembrie 2024.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole