spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

CFR SA a lansat o licitație pentru lucrări feroviare în Portul Constanța, de peste 115.000 de euro

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat o licitație pentru lucrări feroviare în Portul Constanța, în valoare de peste 115.00 de euro.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost publicat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Construire ansamblu tehnologic format din: fosă recepție cereale CF/auto, copertină fosă, sală mașini elevatoare și estacade benzi transportoare – Modificare infrastructură linii CF”.

SC SOCEP SA operează activități comerciale portuare de încarcare-descărcare cereale în Portul Constanța, Molul 2, la care accesul feroviar se realizează prin Triaj Nou din stația CFR Constanța, Port B. Traficul de cereale este și va fi în continuă creștere datorită extinderii suprafețelor cultivate și a creșterii productivității, se arată în anunț.

Se înlocuiesc macazuri

Obiectul achiziției îl constituie mutarea schimbătoarelor FN1 (de pe linia 4) și FN2 (de pe linia 5), inclusiv diagonala dintre ele cu 75,45 m către schimbătorul 234, înlocuirea acestora cu schimbătoare și șină de tip 49, montarea elementelor liniei CF pe fosă cu asigurarea nivelului și declivității proiectate. Toate lucrările executate la liniile de cale ferată se vor executa de către societăți specializate autorizate ca furnizori de servicii feroviare.

Lucrările menționate sunt necesare pentru amplasarea unei fose de recepție sub linia numărul 5 și dotarea magaziilor cu elevator și benzi transportoare. Fosa de recepție a cerealelor și copertina aferentă acesteia nu fac obiectul prezentei achiziții și sunt incluse în planul de modernizare a magaziilor folosite pentru depozitarea cerealelor pe Mol 2 – Danele 35-43 din Portul Constanța și a sistemului de încărcare în nave. Durata de execuţie va fi de maximum 60 de zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea totală estimată este de 563.025,99 lei, echivalentul a aproximativ 116.000 de euro.

Condiții de participare la licitația pentru lucrări feroviare în Portul Constanța

Pentru participarea la licitație, ofertantul va declara principalele lucrări realizate într-o perioadă care acoperă cel mult ultimii cinci ani, din care să reiasă executarea de lucrări similare în valoare individuală/cumulată de minimum 563.025 de lei fără TVA, la nivelul a maximum trei contracte. Lucrări similare acceptate: lucrări de construcții și/sau reparații de linii de cale ferată si/sau întreținere de linii de cale ferată.

Valoarea garanției de participare este de 5.630 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 25 mai 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la 25 august 2020.

Ultimele Articole