joi, septembrie 21, 2023
spot_imgspot_img

Patru regionale ale CFR SA lansează lucrări de reparații la semnalizarea feroviară

Patru sucursale regionale ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA lansează lucrări de reparații la semnalizarea feroviară. Cumulat, valoarea totală estimată a contractelor care se intenționează a se încheia este de 960.000 de euro.

Regionala București a postat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație ce are ca obiect ”Reparații curente la instalațiile SCB pe raza Secției CT4 Ploiești – instalații BLA pe distantele Drăgănești – Zănoaga”.

Lucrările au ca scop demontarea parțială a pieselor și subansamblelor componente ale instalațiilor cu uzuri frecvente, înlăturarea jocurilor care depășesc limitele admise, repararea, recondiționarea sau înlocuirea celor nereparabile, înlocuirea/repararea cablurilor cu rezistența de izolație scăzută etc.

Valoarea totală estimată a contractului este de 2.000.000 de lei, echivalentul a puțin peste 400.000 de euro. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 27 iulie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 27 noiembrie 2023.

Lucrări la instalațiile SCB lansate de Regionala Craiova

La rândul ei, Regionala Craiova a postat în SEAP anunțul cu titlul ”Reparații curente la instalațiile SCB pe raza secției CT4 Târgu Jiu – instalații CED în stația Copăcioasa și instalații BLA pe distanțele BLA Copăcioasa – Pojogeni”.

Pe raza Secţiei CT4 Roșiori, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de funcţionare si de siguranţa circulaţiei, se va interveni la reţeaua de cabluri la instalațiile CED în staţia Copăcioasa şi la instalaţia BLA pe distanţa Copăcioasa – Pojogeni. Lucrările de reparaţii la reţeaua de cabluri a instalaţiilor SCB sunt impuse de necesitatea înlăturării uzurilor fizice şi a deteriorărilor apărute în funcţionarea acestora, în scopul asigurării unei funcţionari normale şi neîntrerupte, în condiţii de siguranţă a circulaţiei transporturilor feroviare. Lucrarea constă în înlocuirea de cabluri sau porțiuni de cabluri deteriorate sau care prezintă rezistență de izolație sub normele admise.

Valoarea totală estimată este de 890.455,82 lei, echivalentul a aproximativ 180.000 de euro. Ofertele trebuie depuse până pe 26 iulie 2023, ora 15:00, și trebuie să fie valabile până pe 26 noiembrie 2023.Și la SRCF Cluj vor începe lucrări de reparații la semnalizarea feroviară

Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj a postat în SEAP anunțul de licitație ce are ca obiect ”Reparaţii curente la instalaţiile SCB pe raza Secţiei CT2 Dej – instalaţii CED în staţia Salva, instalații SBW+CELS în stația Coșbuc și instalațiile BLA pe distanțele Salva – Năsăud și Salva – Nimigea”.

În conformitate cu „Instrucţia pentru întreţinerea tehnică şi repararea instalaţiilor de semnalizare, centralizare şi bloc nr. 351” din 1988, reparațiile curente la instalațiile SCB se execută la intervale de trei ani. În acest an sunt scadente instalațiile SCB de pe raza Sectiei CT2 Dej – instalații CED în stația Salva, instalațiile SBW+CELS în stația Coșbuc și instalațiile BLA pe distanțele Salva – Năsăud și Salva – Nimigea. Lucrările de reparații curente la elementele instalațiilor SCB sunt impuse de necesitatea înlăturării uzurilor fizice și a deteriorărilor apărute în funcționarea acestora, în scopul asigurării unei funcționări normale și neîntrerupte, în condițiile de siguranță a circulației transporturilor feroviare.

Caietul de sarcini stabilește lucrări de demontare parțială a pieselor și subansamblelor și înlocuirea celor necorespunzătoare la barierele mecanice, verificarea funcționării acestora, înlocuirea cablurilor defecte, înlocuirea redresorilor și invertorilor pentru alimentarea instalațiilor SCB care sunt uzați fizic și moral și pentru care nu se mai fabrică componente strict necesare activității de mentenanță, înlocuirea picheților de autostop necorespunzători.

Valoarea estimată a contractului este de 1.006.337,61 lei, echivalentul a puțin peste 200.000 de euro. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 24 iulie 2023, ora 15:00, iar acestea trebuie să rămână valabile până pe 24 octombrie 2023.

La Regionala Iași se va deschide șantierul pe raza Secției CT2 Bacău

În fine, SRCF Iași a publicat anunțul cu titlul ”Reparații curente la instalaţiile SCB pe raza Secției CT2 Bacău, instalația BLA Sascut-Orbeni”.

Lucrările ce se vor executa în cadrul contractului constau în principal în lucrări de înlăturare a cablurilor sau porţiunilor de cablu din plumb deteriorate sau care prezintă rezistenţa de izolaţie sub limita admisă de instrucţia de serviciu, lucrări de defrișare, protejare cabluri pe poduri/podețe, realizare subtraversări cu liniile de cale ferată, montare de repere de cablu, lucrări de vopsitorie a instalațiilor exterioare. Executarea lucrărilor va fi realizată de către personal calificat din cadrul societăților specializate, autorizate și agrementate de către AFER.

Valoarea totală estimată a contractului este de 882.000 de lei, echivalentul a aproape 180.000 de euro. Ofertele trebuie să fie depuse până la data de 2 august 2023, ora 15:00, și trebuie să fie valabile până pe 2 decembrie 2023.

Ultimele Articole