joi, septembrie 21, 2023
spot_imgspot_img

VIDEO Lucrări de înlocuire macazuri în stația Butoiești de pe Magistrala feroviară 100

Pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova au loc în această perioadă lucrări de înlocuire macazuri în stația Butoiești de pe Magistrala feroviară 100, pentru ridicarea restricțiilor de viteză.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat, printr-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, că în perioada august – noiembrie sunt în execuție lucrări de suprastructură feroviară pentru montarea a opt aparate noi de cale în stația CF Butoiești, pentru ridicarea restricțiilor de viteză și creșterea vitezei de circulație de la 30 km/oră la 70 km/oră.

Lucrările care se derulează constau în: demontarea aparatelor de cale vechi, refacerea substratului căii, asamblarea aparatelor de cale, lansarea în cale a schimbătorului nou, buraj mecanizat și profilat piatra spartă.

Lucrări de înlocuire macazuri, pentru ridicarea restricțiilor de viteză

Scopurile acestor lucrări sunt: optimizarea gradului de siguranță în exploatare, ridicarea restricțiilor de viteză și creșterea vitezei de circulație de la 30 km/oră la 70 km/oră. În cadrul lucrărilor meționate se utilizează următoarele utilaje de intervenție: ciocane de burat cu motor termic, utilaj multifuncțional COLMAR, buldo-excavator, drezina UAM și mașini de mică mecanizare (pentru strâns buloane).

Executantul lucrării este SC Antrepriza de Construcții Căi Ferate SA, iar valoarea contractului se ridică la 5.525.000 de lei, fără TVA, echivalentul a peste un milion de euro. Finanţarea investiției este asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Ultimele Articole