spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Semieșec la licitația pentru lucrări de infrastructură la Reșița. Cel mai mare lot, fără oferte

Aflată la a doua încercare, după ce prima fusese anulată, licitația pentru lucrări de infrastructură la Reșița în valoare de 14 milioane de euro s-a soldat cu un semieșec. Cel mai mare lot nu a prezentat interes pentru nicio firmă. În schimb, au fost depuse oferte pentru celelalte două loturi.

O licitație cu o valoare estimată de 14 milioane de euro pentru construcția unui terminal multimodal și pentru execuția altor lucrări de infrastructură a fost lansată de Primăria Reșița în ultima zi a anului trecut, după cum a relatat Club Feroviar. Este vorba de anunțul de licitație cu titlul ”Lucrări de execuție a proiectului P3 – Înnoirea parcului de material rulant al operatorului de transport, inclusiv implementarea Sistemului Automat de Taxare și a Sistemului de Management al Flotei și crearea sistemului de informare dinamică a călătorilor în stații și vehicule”. Licitația mai fusese lansată anterior, dar procedura a fost anulată. Valoarea totală estimată a contractului este de 69.413.391,76 lei, echivalentul a aproximativ 14 milioane de euro.Licitația pentru lucrări de infrastructură la Reșița: trei oferte, două firme, două loturi

Procedura de achiziție lansată de Primăria Reșița a fost împărțită în trei loturi, după cum urmează:

  1. Achiziția de lucrări de execuție a componentei A a Proiectului P3 – proiectul – “Platforme/ stații – terminal intermodal în zona muncitoresc ca nod de mobilitate urbană pentru optimizarea transportului public în Municipiul Reșița”

Valoarea estimată fără TVA: 41.677.245,93 lei.

Pentru acest lot nu a fost depusă nicio ofertă, potrivit informațiilor din SEAP.

  1. Achiziția de lucrări de execuție a componentei B a Proiectului P3 – proiectul “Reabilitarea străzilor Calea Timișoarei și str. Bârzăviței – Municipiul Reșița”

Valoarea estimată fără TVA: 25.581.475,17 lei.

Aici au fost depuse două oferte:

I. Ofertant unic: Porr Construct (ofertant)

Electroechipament Industrial (subcontractant)

Altimate (subcontractant)

II. Asociere Drumuri și Poduri Banat SRL – Maxagro Center SRL

Hydrostroy AD (terț)

Electroechipament Industrial (subcontractant)

Altimate (subcontractant).

De remarcat faptul că la ambele oferte sunt prezenți aceiași doi subcontractori.

  1. Achiziția de lucrări de execuție a proiectului “Reabilitare poduri peste râul Bârzava și Bârzavița în Municipiul Reșița”

Valoarea estimată fără TVA: 2.154.670,66 lei.

Aici a fost depusă o singură ofertă, din partea Porr Construct, fără subcontractori declarați.

Ultimele Articole