spot_img
marți, noiembrie 29, 2022
spot_img

Lucrări de 75 milioane lei pentru reparația unei secțiuni din Livezeni – Simeria. Acum se circulă cu 30 km/oră

CFR SA face investiții de 75 de milioane de lei pentru lucrări de reparații capitale și refacție pe segmentul feroviar Bănița – Merișor – Crivadia.

 

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA investește 75 de milioane de lei, din fonduri de la Bugetul de Stat, pentru lucrări de reparații capitale și refacție pe segmentul feroviar Bănița – Merișor – Crivadia, lucrări care au drept scop îmbunătățirea condițiilor de exploatare feroviară și creșterea gradului de confort și siguranță. Segmnetul se găsește între localitățile Livezeni și Simeria. Pe acesta există restricții de viteză de 30 km/oră.Sucursala Regională CF Timișoara (SRCF Timișoara) a lansat licitațiile pentru elaborarea proiectelor tehnice și execuția lucrărilor de reparații capitale, refacție și eliminare punct periculos pe intervalul de stații Bănița – Merișor – Crivadia, inclusiv în stațiile CF Merișor și Bănița, amplu program de reparații la infrastructura feroviară, care vizează următoarele poziții kilometrice:

  • Reparație capitală linie CF pe intervalul Bănița – Merișor fir I, km 67+620-62+150
  • Refacție totală linie CF între stațiile Merișor – Crivadia, fir 1 km 61+300-57+185 și în stația Merișor liniile III (fir 1) și II (fir 2), km 62+150-61+300
  • Reparație linie CF și eliminare punct periculos la km 67+620-68+000 din stația Bănița, prin asigurarea colectării și evacuării apelor, desființarea podețului d ela km 67+820 și amenajarea albie în zona afectată.

Valoarea totală estimată a lucrărilor de reparații capitale, refacție și eliminare punct periculos pe intervalul de stații Bănița – Merișor – Crivadia este de 74.955.227 RON, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat, alocate CFR SA pentru anul 2021.

Anunţurile de participare la licitaţia deschisă şi documentaţiile de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro.

Programul de investiții în infrastructura feroviară, aferentă celor 3 obiective feroviare, sunt incluse în programul de lucrări cu finanțare asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat și au drept scop îmbunătățirea condițiilor de exploatare, prin readucerea elementelor componente ale liniei CF la parametri tehnici inițiali, precum și creșterea gradului de confort și de siguranță feroviară.

 

 

 

Ultimele Articole