Lucian Sova, propus pentru a prelua conducerea Ministerului Transporturilor

Deputatul Lucian Șova a fost votat de catre Comitetul Executiv National al PSD (CExN) pentru a prelua conducerea Ministerului Transporturilor in timp ce Senatorul Eugen Teodorovici a fost votat pentru portofoliul Ministerului Finantelor.  Rovana Plumb revine in Executiv, fiind votata de catre CExN pentru a prelua functia de ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Anterior, Lucian Șova a detinut functia de ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in Guvernul condus de fostul premier Mihai Tudose.

Șova este deputat PSD de Bacau, la al doilea mandat, si secretar in Comisia pentru Transporturi si Infrastructura din Camera Deputatilor.  In anii trecuti, a activat in diverse functii de conducere in cadrul Ministerului Transporturilor precum si in cadrul Ministerului Economiei.

 

Sedinta Comitetului Executiv National al PSD din 26 ianuarie a avut loc pentru a stabili componenta viitorului guvern, condus de catre premierul Viorica Dancila.

Una dintre surprizele acestui CEx este ca structura guvernului se schimba. Noutatea este ca in cabinetul condus de Viorica Dancila vor fi patru posturi de vicepremier si nu trei, asa cum a fost anuntat initial.

Astfel, Paul Stanescu va fi viceprim-ministru si ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene. Gratiela Leocadia Gavrilescu este tot viceprim-ministru si ministrul mediului.

Viorel Stefan a fost votat pentru functia de viceprim-ministru  in timp ce Anca Birchall a primit functia viceprim-ministru, dar fara portofoliu.