Lucian Bode se întâlnește cu primarii din Alianța Vestului. Electrificarea Cluj – Episcopia Bihor, pe agendă

14 februarie 2020

Unul dintre subiectele aflate pe ordinea de zi a vizitei de lucru făcută de ministrul Transporturilor în vestul țării este electrificarea liniei de cale ferată Cluj napoca  – Oradea – Episcopia Bihor.

Potrivit programului de lucru al ministrului, postat de oficialii Ministerului Transporturilor, agenda ministrului începe la ora 10.00 cu o întâlnire de lucru cu reprezentanții Alianței Vestului (primarii municipiilor Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Timișoara) – sediul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.
La ora 13.00 ministrul va participa la o ședință tehnică de lucru cu reprezentanții instituțiilor avizatoare din județul Cluj, referitor la proiectul ,,Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj-Napoca- Oradea- Episcopia Bihor” – sediul Instituției Prefectului-Județul Cluj.

Proiectul de dublare și de electrificare a întregului tronson Cluj-Oradea a fost trecut în programul de guvernare al guvernului Emil Boc în decembrie 2008, însă de atunci până acum nu s-au făcut pași concreți, cu excepția unor studii de fezabilitate și promisiuni. După 1990 niciun kilometru de cale ferată nu a fost electrificat, cu excepția secțiunilor noi cum ar fi Craiova – Calafat, în proiect (D.C.)