VIDEO Pasarelă rutieră peste calea ferată, promisiune făcută de ministrul Lucian Bode la Roman

6 martie 2020

O pasarelă rutieră peste liniile de cale ferată de la ieșirea din Roman spre Iași va fi construită în perioada următoare, a promis ministrul Lucian Bode la Roman, unde s-a aflat vineri în vizită oficială.

Lucian Bode la Roman

Mi isterul Transporturilor a prezentat în cadrul unei conferințe de presă desfășurată în municipiul Roman, alături de oficiali locali, soluțiile care vor fi aplicate de către Minister și companiile din subordine pentru rezolvarea unor probleme de infrastructură ale municipiului și ale zonei Moldovei.

Al doilea punct al agendei a avut în vedere demersurile pentru construcția unei pasarele rutiere peste liniile de cale ferată de la ieșirea din Roman spre Iași și despre soluțiile de reabilitare temporară a actualei trecerii la nivel cu calea ferată, până la realizarea pasarelei. După încheierea conferinței de presă,  oficialii s-au deplasat în zona trecerii la nivel cu cale ferată de la ieșirea din Roman spre Iași pentru a discuta la fața locului cu privire la lucrarea de reabilitare a trecerii la nivel cu calea ferată.

Lucian Bode la Roman și la Piatra Neamț. Discuții cu reprezentanții CFR SA

Vizita a continuat la sediul Prefecturii Județului Neamț, unde ministrul Lucian Bode a avut o întrevedere cu reprezentanții din teritoriu ai CNAIR, CFR SA, ISCTR, ARR, RAR și ai Poștei Române.

Bode a reiterat faptul că vrea ca și reprezentanții unităților din teritoriu să dialogheze activ cu cei cărora li se adresează pentru că astfel multe dintre probleme pot fi identificate din timp și rezolvate cu celeritate. ”Sunt adeptul dialogului, nu al controlului. Mesajele de forță, pe care dacă cumva le dați, nu sunt pe aceeași lungime de undă cu mine. Sunteți instituții finanțate din banii tuturor românilor și de aceea vă rog să aveți mare grijă la modul cum cheltuiți banul public. Pentru orice ban cheltuit trebuie să aveți și o justificare bine fundamentată. Țin foarte mult la integritatea funcțiilor pe care le dețineți dumneavoastră și subordonații pe care îi conduceți. Vreau să fie clar un lucru: cu toții suntem în slujba cetățenilor și de aceea dialogul cu românii trebuie să fie o prioritate pentru dumneavoastră. Aveți susținerea mea dacă vă țineți de îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, care vă revin. Principiul stabilității este un principiu de bază pentru funcționarea instituțiilor, dar și aplicarea politicilor publice care sunt aprobate de Guvern trebuie să fie realizată corespunzător, altfel nu putem merge pe același drum”, a spus ministrul Lucian Bode, la finalul întâlnirii.