luni, iunie 5, 2023
spot_img

Lucian Bode la Palatul Cotroceni. Va discuta cu Klaus Iohannis despre proiectele de cale ferată

Președintele Klaus Iohannis l-a convocat miercuri pe ministrul Transporturilor, Lucian Bode la Palatul Cotroceni, alături de premierul Ludovic Orban și de alți miniștri. Este de așteptat ca pe agenda discuțiilor să se afle și proiectele de modernizare a căii ferate.

rectificarea bugetară Lucian Bode la Palatul Cotroceni

”Ora 15,00. Participare la ședința pe tema fondurilor europene, împreună cu președintele României, Klaus Iohannis, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru”, se arată în agenda prim-ministrului Ludovic Orban, dată publicității de Palatul Victoria.

Lucian Bode la Palatul Cotroceni. Anunțul Administrației Prezidențiale

Informația a fost confirmată și de Administrația Prezidențială ”Președintele României, Klaus Iohannis, va avea miercuri, la Palatul Cotroceni, o ședință pe tema fondurilor europene cu prim-ministrul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, Ministrul Economiei, Virgil Popescu, Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru”, a anunțat palatul Cotroceni.

După ședință, la ora 18:00, președintele va susține conferința săptămânală de presă. Începând cu ora 19,00 premierul Ludovic Orban va conduce ședința de Guvern la Palatul Victoria.

Ludovic Orban promite de la Paris 2.500 km de cale ferată

Fără îndoială, pe agenda discuțiilor se vor afla și proiectele de modernizare a căii ferate cu fonduri europene nerambursabile.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat marţi seară la Paris, după o întâlnire cu reprezentanţii mediului francez de afaceri, ce înseamnă exact termenul „enormement”, pe care l-a folosit când s-a referit la investiţiile în următorii 10 ani pe zona de infrastructură. ”Am prezentat. 3.000 de kilometri de autostradă şi de drumuri expres, peste 2.500 de kilometri de cale ferată şi multe alte investiţii în infrastructura de toate tipurile: energetică, sanitară, infrastructura de comunicaţii”, a răspuns premierul, citat de Mediafax.

Premierul a făcut o vizită de două zile în Franța, unde s-a întâlnit, printre alții, și cu omologul său Jean Castex.

Ultimele Articole