sâmbătă, iunie 3, 2023
spot_img

Lucian Bode la Palatul Cotroceni. A fost convocat de președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis l-a convocat pe ministrul Tranporturilor, Lucian Bode, la Palatul Cotroceni, la o ședință pe tema fondurilor europene.

Lucian Bode la Palatul Cotroceni

La această ședință, care este programată să înceapă miercuri la ora 14,30, vor mai participa, în afară de Lucian Bode, și premierul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Apoi, începând cu ora 19,00, Lucian Bode va fi prezent la Palatul Victoria, la ședința de Guvern.

Lucian Bode la Palatul Cotroceni. Se va discuta Planul investițional pentru infrastructură

Cu siguranță, în cadrul ședinței de la Palatul Cotroceni, se va discuta și Planul investițional pentru infrastructură, prezentat fix în urmă cu o săptămână de ministrul Lucian Bode. Planul prevede alocarea în următorii 10 ani de zile a peste 18 miliarde de euro pentru modernizarea a mai mult de 3.000 km din rețeaua de cale ferată din România. Cu acel prilej, Bode a precizat că alocarea bugetară pentru domeniul Transporturilor va fi de 2% din PIB, față de 0,6% cât este acum.

Lucian Bode a precizat că planul prezentat miercuri este practic o actualizare a strategiei de implementare a proiectelor deja transpuse și stabilite în Master Planul General de Transport (MPGT) și prevede investiții de aproximativ 73 miliarde de euro pentru următorii zece ani. Din această sumă, 18,051 miliarde de euro sunt destinați investițiilor în infrastructura feroviară.

Ultimele Articole