duminică, mai 28, 2023
spot_img

Lucian Bode despre coronavirus: din 64 de trenuri de metrou disponibile, circulă 63

Din cele 64 de trenuri de metrou disponibile în Bucureşti, 63 se află în circulaţie, a declarat luni ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode despre coronavirus și măsurile luate de conducerea Metrorex.

Lucian Bode despre coronavirus Cabinetul Cîţu Guvernul Cîţu Bode a primit aviz negativ Lucian Bode vrea din nou ministru Lucian Bode despre CFR Marfă

„Noi, imediat ce a apărut o intensificare a măsurilor dispuse de Comitetul naţional pentru situaţii de urgenţă, am luat măsuri privind dezinfecţia la metrou, tot ce înseamnă bare de susţinere, butoanele de ieşire, scaunele. Facem acest lucru o dată la 12 ore, noaptea, când trenurile nu circulă, dar astăzi, văzând care este situaţia şi după ultimele decizii pe care le-am luat în Comitetul naţional pentru situaţii de urgenţă, cel legat de suspendarea zborurilor înspre şi dinspre Italia, am decis împreună cu conducerea Metrorex să suplimentăm la maxim posibil de trenuri. Din 64 de trenuri maxim posibile să circule în Bucureşti, circulă 63 de trenuri”, a spus Bode după şedinţa BPN al PNL.

Lucian Bode despre coronavirus: s-au redus timpii de așteptare

El a adăugat că s-au redus la minimum posibil timpii de aşteptare, suplimentând numărul de conducători. ”Pentru magistralele mai aglomerate avem timpi de aşteptare de aproximativ 2 minute şi pe celelalte magistrale undeva şi 4 şi 5 minute. Continuăm măsurile de dezinfecţie la 12 ore. Am montat acele dispensere de gel pentru călători şi am luat astăzi în discuţie posibilitatea de a forma culoare separate pentru acces, respectiv pentru ieşire din staţiile de metrou. Nu este simplu, aici trebuie să discutăm şi cu Poliţia şi să aducem la aceeaşi masă toţi factorii implicaţi pentru a nu bloca”, a mai spus ministrul.

Lucian Bode a precizat că peste 600.000 de oameni circulă cu metroul în fiecare zi. „Am luat toate măsurile, nu văd în acest moment ce alte măsuri am putea lua, circulăm la capacitate maximă. Aceasta este situaţia la metrou”, a încheiat ministrul.

Ultimele Articole