duminică, mai 28, 2023
spot_img

Lucările de repunere pe șine a vagoanelor pe M900 continuă la noapte, după deraierea de la Drăgănești Olt

Circulația trenurilor pe Magistrala 900 București-Craiova se va relua cel mai probabil miercuri, după deraierea de la Drăgănești Olt, care a avut loc luni dimineața.

deraierea de la Drăgănești Olt traficul feroviar București-Craiova

Compania Natională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că lucrările de reparații la linia de cale ferată pe firul I, între stațiile Fărcașele – Dragănești Olt, se vor finaliza marți, urmând ca în cursul nopții echipele de intervenție să continue operațiunile de ridicare și repunere pe șină a vagoanelor răsturnate.

Personalul Diviziei Linii desfășoară ultimele lucrări de reparații la linie și de înlocuire a traverselor și elementelor de prindere pe firul I, în zona podețului. Continuă de asemenea și operațiunile de ridicare și repunere pe șină a vagoanelor răsturnate, intervenții care au însă un grad ridicat de dificultate atât din punct de vedere al posibilităților de calare (fixare) a macaralei de 250 de tone, precum și a manevrelor necesare pentru ridicarea vagoanelor răsturnate în zona podețului și repunerea acestora, în condiții de siguranță, pe șină.

Deoarece redeschiderea circulației este condiționată de finalizarea operațiunilor de scoatere din gabaritul firului I a vagoanelor răsturnate, intervențiile în zona deraierii trenului privat de marfă vor continua și în cursul acestei nopți.

Transbordarea auto continuă după deraierea de la Drăgănești Olt

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. asigură călătorii că echipele feroviare depun eforturi considerabile pentru a finaliza cât mai curând toate operațiuniule necesare eliberării firului I, și transmite scuze pentru disconfortul creat, cu precizarea că angajații feroviari lucrează și vor lucra non-stop pentru finalizarea lucrărilor necesare redeschiderii traficului în prima etapă pe un sens de circulație”, a precizat gestionarul infrastructurii feroviare.

Transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Drăgănești Olt și Caracal va fi asigurată în continuare și, la solicitarea operatorilor de transport feroviar de călători, anumite trenuri pot fi redirecționate pe ruta deviată București Nord – Titu – Ramificație Golești – Piatra Olt – Craiova (și retur).

Ultimele Articole