Trei feroviari francezi au fost loviți de tren la Strasbourg. Unul dintre ei și-a pierdut viața

18 martie 2020

Trei angajați ai societății feroviare franceze de stat SNCF Reseau au fost loviți de tren la Strasbourg miercuri dimineață, iar unul dintre ei și-a pierdut viața.

loviți de tren la Strasbourg

SNCF a anunțat că trei angajaţi care lucrau pe calea ferată au fost loviţi de un tren care circula pe ruta Nancy-Strasbourg.

Un angajat a murit, iar ceilalți doi sunt în stare gravă în urma accidentului produs în apropierea localităţii Vendeheim. Autorităţile franceze încearcă să afle circumstanţele producerii accidentului. ”O persoană a murit, o alta este în urgență absolută și una rănită la picioare”, potrivit unor surse judiciare citate de cotidianul francez Le Figaro. Bilanțul a fost confirmat de SNCF.

”Sunt emoționat după ce am aflat de accidentul care s-a produs în această dimineață pe linia Nancy-Strasbourg. Adresez condoleanțe apropiaților și colegilor agentului SNCFReseau decedat și toate gândurile mele bune celor doi agenți răniți”, a scris pe Twitter secretarul de stat pentru Transporturi, Jean-Baptiste Djebbari.

Nu este clar cum au fost loviți de tren la Strasbourg cei trei feroviari

Circumstanțele producerii accidentului nu sunt încă cunoscute, au precizat SNCF și sursele judiciare citate. Un ofițer de poliție judiciară s-a dus la fața locului pentru a face primele constatări. ”Un controlor de bilete i-a luat în grijă pe cei 13 pasageri, care nu au fost răniți în coliziune. Trenul implicat în accident a fost imobilizat, iar celelalte garnituri circulă cu prudență”, a precizat SNCF.

În afară de ancheta poliției judiciare, o anchetă internă a fost începută și de SNCF.