GALERIE FOTO O altă mașină a fost lovită de tren, la interval de câteva ore

19 iulie 2020

La doar câteva ore după accidentul rutier din județul Bacău, o altă mașină a fost lovită de tren duminică, de această dată în Bistrița-Năsăud.

Șoferul, un tânăr de 25 de ani, nu s-a asigurat corespunzător și nu a respectat semnificația indicatorului STOP, informează site-ul local Bistrițeanul.

“Conform primelor date, un tânăr de 25 de ani, din Feldru, în timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat la o trecere la nivel cu calea ferată, semnalizează doar cu indicator și a fost acroșat de trenul interregio 1833 care circulă pe relația Iași-Timișoara. Din fericire, în urma accidentului, nu au fost înregistrate victime”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița Năsăud.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Tânărul a fost sancționat contravențional.

Spre locul accidentului s-au deplasat de urgență echipajele medicale SMURD și echipajele de descarcerare. Din fericire, persoanele din autoturism erau conștiente și cooperante și au refuzat transportul la spital. Nici un pasager din tren nu a avut nevoie de îngrijri medicale.

„Echipajele de intervenție au găsit la locul solicitării două persoane – bărbat și femeie – pasageri în autoturismul implicat în accidentul feroviar. Au fost preluate de echipajele SMURD, nu prezentau leziuni vizibile și erau cooperanți. Au refuzat transportul la spital. Nicio persoană din tren nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, informează reprezentanții ISU Bistrița Năsăud.

Circulația feroviară nu a fost afectată, iar trenul și-a continuat deplasarea.

O altă mașină a fost lovită de tren duminică dimineața

Tot duminică, o mașină a fost lovită de tren la Palanca, județul Bacău, iar pompierii au intervenit la fața locului.

La fața locului s-au deplasat o autospecială cu apă și spumă și o ambulanță a SAJ. Potrivit ISU Bacău, în urma impactului a rezultat o singură victimă – șoferul autoturismului: ”A rezultat o singura victimă, inconștientă, cu fractură bază de craniu, preluată de ambulanța SAJ și transportată la CPU Moinești. S-au asigurat măsuri PSI, traficul feroviar a fost reluat”, au informat reprezentanții ISU Bacău.