miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Bărbat lovit de tren la Malnaș, după ce s-a electrocutat cu undița pe care o avea în mână

Un bărbat de 67 de ani a decedat, lovit de tren la Malnaș, pe Magistrala 400, după ce anterior se electrocutase cu undița pe care o avea în mână.

Tragedia s-a produs sâmbătă, însă oamenii legii au anunțat public accidentul abia după ce s-a terminat weekendul.

Victima a fost lovită de trenul IR 407, care circula pe ruta Budapesta-Brașov, informează site-ul de știri locale Covasna Media. Înainte de impact, bărbatul a fost electrocutat.

”În data de 8 iunie a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au fost sesizați cu privire la faptul că, în zona localității Malnaș, o persoană a fost accidentată de trenul IR 407, care circula pe ruta Budapesta-Brașov. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că este vorba despre un bărbat de 67 de ani”, transmite IPJ Covasna.

Polițiștii au constatat că bărbatul, care traversa calea ferată printr-un loc neautorizat, avea în mână o undiță. Aceasta a intrat în contact cu linia de înaltă tensiune și l-a electrocutat. În urma șocului, victima a căzut între șinele de cale ferată și ulterior a fost lovită de tren.Avertizările polițiștilor

Autoritățile reamintesc populației riscurile majore la care se expun oamenii atunci când nu respectă regulile de siguranță pe calea ferată. Iată recomandările făcute de IPJ Covasna:

  • Atenție! Tensiunea în linia de contact este de 27.000 V!
  • Cablul sub tensiune creează un câmp electric periculos la distanțe mici. O persoană care se apropie de cablu, escaladând un vagon sau o locomotivă, devine un conductor excelent pentru electricitatea statică. Astfel, are loc o străpungere a aerului și o descărcare electrică, formându-se un câmp electric.
  • Atenție! Arcul electric se formează la o distanță mai mică de 1,5 m față de linia de contact și este FATAL!
  • Nu atingeți cablurile electrice, șinele, trenurile sau orice fel de instalație electrică!
  • Evitați să traversați calea ferată prin locuri nemarcate sau nesemnalizate!
  • Manifestați prudență la traversarea căii ferate – folosiți pasarele, pasaje și treceri pietonale disponibile!
  • Fiți permanent atenți, zgomotele și vibrațiile anunță trecerea trenului!
  • Nu uitați că trenul are mereu prioritate!

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole