Londra introduce aplicatie de ticketing pentru telefoanele inteligente

Departamentul de Transport din Londra (Transport for London) a lansat o aplicatie denumita TfL Mobile Ticketing App, disponibia atat pentru telefoanele inteligente si tabletele echipate cu sistemele de operare Android si Apple.

Aplicatia permite utilizatorilor cardurilor de calatorie Oyster sa isi completeze cardurile, sa isi administreze conturile si sa vada istoricul calatoriilor.

Calatoriile pre-platite (pay-as-you-go) si biletele sezoniere pot fi achizitionate prin intermediul aplicatiei si adaugate pe un card Oyster dupa 30 de minute prin atingerea cardului pe un cititor galben dintr-o statie de transport public din Londra. Aplicatia a fost dezvoltata de Cubic Transportation Systems. Actualizarile viitoare vor permite utilizatorilor sa vizualizeze calatoriile facute cu plata fara card bancar si vor permite actualizarea cardurilor prin intermediul cititorilor la bordul vehiculelor.

„Calatoriile pre-platite cu cardul Oyster si cele contactless au oferit un confort sporit clientilor nostri iar noi incercam in mod constant sa aducem noi imbunatatiri” a declarat Shashi Verma, director al Departamentului Tehnologic, din cadrul TfL. „Pe masura ce telefoanele inteligente devin o parte din ce in ce mai esentiala a vietii clientilor nostri, introducem aceasta aplicatie pentru a facilita procedura de cumparare si verificare a tichetelor de calatorie”, a aduagat Verma.