Londra cere sectorului privat idei pentru o noua conexiune catre Aeroportul Heathrow

Departamentul pentru Transport din Marea Britanie solicita atat autoritatilor locale cat si sectorului privat sa isi exprime ideile in legatura cu noua Linie de Sud, care va fi construita catre Aeroportul Heathrow.  Construirea noii linii de cale ferata este necesara si vine ca raspuns la cererea tot mai mare pentru dezvoltarea acestui segment de piata.

Linia de Sud se va numara printre primele proiecte derulate de catre Guvernul de la Londra cu implicarea unor terti, precum autoritatile locale si sectorul privat, pe care Guvernul ii va invita sa investeasca in reteaua de cale ferata, in plus si peste pragul de 47 miliarde de lire sterline pe care Executivul le va investi in urmatorii cinci ani.

Deja exista o serie de consortii care si-au exprimat interesul vis-a-vis de construirea liniei noi catre Heathrow.

Astfel, proiectele propuse ar trebui sa fie viabile din punct de vedere comercial, sa fie in stransa legatura cu investitiile semnificative pe care Guvernul le va face in infrastructura feroviara si sa tina cont, in principal, de nevoie pasagerilor, fara necesitatea  de a solicita sprijin guvernamental.

„Investim in unul din cele mai importanet proiecte de modernizare a retelei feroviare din Marea Britanie si doresc ca expertiza investitorilor si a partenerilor locali sa contribuie la furnizarea de noi conexiuni, mai multe servicii si calatorii mai bune pentru pasageri”, a declarat Secretarul de Transport din Marea Britanie, Chris Grayling.

Avand alaturi conexiunile Crossrail, Western Rail Link, High Speed 2 si, pe viitor, Linia de Sud Heathrow va deveni aeroport britanic cel mai bine conectat la reteaua feroviara.