Londra achizitioneaza 43 de vehicule pentru sistemul de metrou usor

Transport for London (TfL) a publicat o nota informativa in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (OJEU) solicitand cereri de exprimare a interesului din partea industriei producatoare de material rulant pentru a construi noile trenuri cu performanta si fiabilitate imbunatatita pentru sistemul de metrou usor, Docklands Light Railway. O invitatie de participare la licitatie oficiala este asteptata sa fie lansata spre sfarsitul acestui an, iar contractul va fi acordat in vara anului 2018. TfL va inlocui doua treimi din trenurile existente, dintre care unele au o vechime de 25 de ani si va suplimenta comanda cu inca 10 trenuri pentru a creste si mai mult capacitatea.
TfL intentioneaza sa comande 43 de trenuri noi cu o lungime de 87 de metri, dintre care 33 vor inlocui trenurile vechi existente. Noile trenuri vor creste capacitatea liniei Docklands Light Railway (DLR) cu peste 30%. Vehiculele vor fi introduse in serviciu comercial in 2022.
„Aceste noi trenuri ne vor permite sa crestem capacitatea pe linia DLR cu 30%, imbunatatind semnificativ confortul, fiabilitatea si calitatea serviciului nostru pentru clienti. Faptul ca le comandam acum ne asigura de eficienta investitiei pe termen lung si sustine o dezvoltare continua in estul Londrei. Intentionam sa organizam o licitatie spre sfarsitul anului astfel incat noile trenuri sa poata intra in serviciu incepand cu 2022”, a declarat Danny Price, Director TfL pentru DLR.
In prezent, linia DLR, care are o configuratie 100% joasa, are 45 de statii, 38 de km de linie si 56 de trenuri si transporta 122 de milioane de calatori pe an.
Cererea de transport pe linie va creste odata cu realizarea legaturii intre reteaua DLR si linia Elizabeth incepand cu 2018. Serviciile intre centrul Londrei, Shenfield si Abbey Wood vor avea legatura cu linia DLR in mai multe statii – Canary Wharf, West India Quay, Stratford si Custom House, unde sunt construite peroane noi, o noua sala pentru bilete si o un acces nou.