Primarul Londrei renunță la planul de închidere a caselor de bilete de la London Overground

19 aprilie 2019

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a renunțat la planul de a închide casele de bilete din 51 de stații ale London Overground.

London Overground

Stațiile aglomerate vor continua să funcționeze ca de obicei, în vreme ce în multe stații casele de bilete vor avea orarul va fi redus la două ore și jumătate pe zi, a precizat Primăria.

Planul de a închide zeci de case de bilete din toată rețeaua a fost anunțat anul trecut și a stârnit proteste din partea sindicatelor. O finanțare de cinci milioane de lire sterline a fost alocată pentru a menține deschise casele de bilete, a spus Sadiq Khan. Din acest total, un milion de lire vor fi investite în noi tehnologii pentru modernizarea stațiilor.

Toate stațiile vor continua să aibă personal care să vină cu 15 minute înainte de sosirea primului tren și să plece cu 15 minute după ultima garnitură. În unele stații, casele de bilete vor fi deschise o perioadă minimă, de la 7,30 la 10,00, de luni până vineri.

Casele de bilete de la Stamford Hill și Theobalds Grove, care nu funcționează în momentul de față, vor fi redeschise. Transport For London (TfL) încă deliberează dacă White Hart Lane va avea case de bilete.

London Overground, operat de Arriva

Oficialii Arriva Rail London, divizie a Deutsche Bahn care a câștigat în martie 2016 un contract de 1,5 miliarde de lire sterline pentru operarea London Overground, au precizat că ”vor continua să lucreze cu angajații și sindicatele pentru programul de modernizare”.

”Am cerut TfLsă ddea asigurări că nicio casă de bilete nu va fi închisă permanent. Sunt mândru de serviciul pe care London Overground îl asigură pentru mii de londonezi în fiecare zi”, a spus primarul Sadiq Khan, citat de BBC.