spot_img
luni, august 15, 2022
spot_img

VIDEO Cum arată locul deraierii de la Podu Iloaiei, filmat de un mecanic de locomotivă

Club Feroviar vă prezintă cum arată locul deraierii de la Podu Iloaiei, care a avut loc miercuri după-amiază, printr-o filmare realizată de mecanicul de locomotivă Dănuț Aiordachioaiei.

Filmarea a fost realizată joi dimineață după ce, în cursul serii de miercuri, la numai patru ore de la accidentul feroviar, gabaritul căii ferate a fost eliberat prin munca susținută a angajaților Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. Secția 606 Pașcani-Iași, linie dublă electrificată, este vitală pentru transportul cerealelor ucrainene din nordul țării noastre până în Portul Constanța.Stâlpi de electrificare lipsă la locul deraierii de la Podu Iloaiei

În filmare se poate observa cum pe firul opus, pe o distanță considerabilă, stâlpii de electrificare au fost pur și simplu rași de deraiere și puși la pământ. Pe firul care a fost redat circulației însă se vede că trenurile au o viteză considerabilă pentru căile ferate române.

O deraiere la Podu Iloaiei s-a produs miercuri după-amiază, când 11 vagoane ale unui tren de marfă au ieșit de pe șine, așa cum a informat Club Feroviar. Din garnitura tractată de GFR, care avea în compunere 32 de vagoane goale ce circulau pe ruta Port Constanța-Cristești Jijia, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulație, firul I fiind închis pentru lucrări programate. În urma deraierii celor 11 vagoane, au fost rupți și șapte stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Ultimele Articole