spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

Locuitori din Caransebeș deranjați de zgomotul trenurilor

Locuitorii unui cartier din Caransebeș au întocmit o petiție online adresată atât Primăriei Caransebeș, cât și Prefecturii și Regionalei CFR Timișoara, privind zgomotul produs de trenuri la trecerea acestora.

foto generic

Linia ferată, echipamentul de rulare a trenurilor, la care se adaugă în majoritatea cazurilor supraîncărcarea vagoanelor de marfă, toate la un loc, produc un zgomot infernal la traversarea Caransebeșului prin cartierul Balta Sărată, atât pe timp de zi, dar mai ales pe timp de noapte, potrivit expressdebanat.ro.

Oamenii își doresc panouri antifonice de-a lungul porțiunii de cale ferată care tranzitează cartierul Balta Sărată. Este vorba de locuitorii blocurilor situate în imediata apropiere a căii ferate (magistrala Timișoara-București).

„Prin prezenta vă rugăm să aveți în vedere montarea unor panouri antifonice de-a lungul porțiunii de cale ferată care trece în imediata apropiere a blocurilor, în conformitate cu Legea 121/2019, privind evaluarea și gestionarea zgomotului ambiant. În ultimii ani, traficul pe această magistrală s-a intensificat, în special datorită garniturilor de marfă ale operatorilor de transport privați. Precizăm că zgomotul produs de trenurile aflate în tranzit, în special cele de marfă, este foarte puternic și deranjează confortul și odihna de care au nevoie locuitorii cartierului. Pentru exemplificare, specificăm faptul că, la trecerea unui tren, un televizor cu volumul sonorului aflat la maxim este aproape imperceptibil.”, se arată în petiția întocmită de asociațiile 33 și 34 din cartierul Balta Sărată. (D.C.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole