Locomotivele TRAXX DC3 au fost autorizate in Italia

12 februarie 2019

Bombardier Transportation a anuntat ca Agentia Nationala pentru Siguranta Feroviara (ANSF), din Italia, a autorizat locomotivele E494 (TRAXX DC3). Bombardier urmeaza sa aplice si pentru Autorizarea de Punere in Serviciu (APIS), certificat ce ii garanteaza conformitatea pentru operarea pe reteaua din Italia.

Astfel, atat clientii Bombardier cat si operatorii de transport feroviar vor putea inregistra si opera parcul de locomotive TRAXX DC3 pe caile ferate italiene. Se estimeaza ca serviciul comercial va incepe in martie 2019.

“Primul contract semnat in Italia pentru livrarea a 40 de locomotive TRAXX DC3 a avut loc in decembrie 2017. De atunci, pe tot parcursul anului 2018, o serie de alti clienti au comandat locomotive din aceasta gama. Ele pot fi utilizate pentru transportul marfurilor intre diferite orase, porturi si terminale”, a precizat Oscar Vazquez, director de vanzari Bombardier pentru Peninsula Iberica, Italia, Orientul Mijlociu si Africa.

Gama TRAXX este reprezentata de locomotive moderne, electrice, cu patru osii. Sunt trei modele in aceasta gama, TRAXX AC3, TRAXX MS3 si TRAXX DC3, ele fiind optime pentru toate magistralele principale de cale ferata dar si pentru toate sistemele europene de alimentare cu curent electric. Pot fi lesne utilizate si pentru solutia last mile, fiind echipate cu un motor diesel pentru sectiunile de cale ferata neelectrificate. Peste 2000 de locomotive din gama TRAXX circula in prezent in Europa.