joi, iunie 1, 2023
spot_img

E oficial. Locomotivele cu instalație SAGMA au fost retrase din circulație de CFR Călători

Ceea ce Club Feroviar a anunțat aseară pe surse s-a adeverit. Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători a anunțat vineri la prânz că a retras din circulație locomotivele cu instalație SAGMA.

”Având în vedere măsurile de siguranţă feroviară comunicate de către Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română (ASFR), CFR Călători a retras temporar din circulație, cu dată imediată, locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galați, în data de 25.03.2023. Ca măsură suplimentară de siguranță a circulației trenurilor, CFR Călători va proceda, prin intermediul unei entități independente abilitate, la expertizarea soluției tehnice existentă în dotarea locomotivelor din parcul CFR Călători, similare celei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galați, retrase temporar. Pentru CFR Călători este prioritară siguranța circulației trenurilor, asigurarea securității pasagerilor și a salariaților săi”, se arată în comunicatul operatorului feroviar de stat.Club Feroviar a anunțat de aseară că vor fi retrase locomotivele cu instalație SAGMA

După cum a informat joi seara Club Feroviar, Consiliul de Administrație al CFR Călători a decis să retragă din circulație toate locomotivele care au soluția tehnică precum cea care a provocat accidentul feroviar de la Galați de sâmbătă seara.

”Am decis să retragem din circulație toate locomotivele care au soluția tehnică precum cea implicată în accidentul feroviar din stația CF Galați. De asemenea, vom cere o expertiză tehnică internațională din partea unui expert notificat ERA (Agenția Feroviară Europeană – n.red.). Vrem să aflăm dacă această soluție tehnică reprezintă un pericol pentru siguranța circulației”, au declarat pentru Club Feroviar surse din cadrul Consiliului de Administrație al operatorului feroviar de stat.

Ultimele Articole