sâmbătă, februarie 17, 2024
spot_img

Locomotivele Conpet vor fi modernizate. Ce investiții va mai face transportatorul național de țiței

Locomotivele Conpet vor fi modernizate. Măsura este cuprinsă în planul de investiții al transportatorului naţional de ţiţei Conpet Ploieşti pe 2020-2025, în valoarea totală de 450 milioane de lei.

Locomotivele Conpet vor fi modernizate
FOTO Republikanews.ro

Strategia de investiţii va fi supusă aprobării în Adunarea Generală a Acţionarilor din 12 iunie.

„Direcţiile strategice ale Conpet în domeniul investiţional pentru perioada 2020-2025 sunt următoarele: modernizarea şi securizarea sistemului naţional de transport, creşterea siguranţei în exploatare, diminuarea consumurilor energetice, dezvoltarea de noi activităţi conexe şi nonconexe celei de bază, monitorizarea programelor operaţionale şi a axelor prioritare în vederea accesării de fonduri europene şi a altor forme de finanţare nerambursabilă”, se arată în documentul consultat de News.ro.

Astfel, Conpet vrea să investească 102 milioane de lei în înlocuirea a 124 km de conducte de transport ţiţei şi 8 milioane de lei în punerea în siguranţă a cel puţin două traversări cursuri de apă. Alte 160 milioane lei sunt alocate „pentru demararea şi finalizarea lucrărilor de înlocuire a firelor de legătură pe conductele de transport ţiţei import, între staţiile C1-C2 şi C3-C4 inclusiv traversarea fluviului Dunărea şi a braţului Borcea prin foraj orizontal dirijat etapizat”.

De asemenea, pentru perioada 2020-2025, Conpet îşi propune continuarea lucrărilor de construire rezervoare de diferite capacităţi în trei locuri. Valoarea totală estimată pentru lucrările de reabilitare şi redimensionare a parcurilor de rezervoare în această perioadă este de 21 milioane de lei.

Conpet îşi propune lucrări de modernizare şi sistematizare a staţiilor de pompare în patru locuri, cu o valoare de 9 milioane de lei, şi modernizări rampe de încărcare/descărcare în şase locuri, cu o valoare de 26 milioane de lei. Conpet vrea să instaleze totodată un sistem de 3,7 milioane lei privind dotarea cu echipamente de contorizare, monitorizare şi control, prevăzute cu interfeţe de comunicaţie a datelor conectate la o consolă de management şi dispecerizare.

Locomotivele Conpet vor fi modernizate, cu 6 milioane de lei

Alte 6 milioane de lei sunt alocați pentru modernizarea parcului de locomotive utilizate în transportul ţiţeiului.

Conpet SA oferă servicii specializate de transport petrolier prin conducte și cu vagoane cisternă pe calea ferată, asigurând aprovizionarea rafinăriilor cu ţiţei şi derivate ale acestuia din producția internă şi din import. Conpet operează o reţea de conducte cu o lungime de peste 3.800 de kilometri pe întreg teritoriul României.

Compania are 1.700 de angajaţi și este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri, care deţine 58,71% din acţiuni.

Ultimele Articole