spot_img
marți, noiembrie 30, 2021
spot_img

PKP Cargo și Srbija Kargo cumpără din nou locomotive Vectron de la Siemens. Pot circula și în România

PKP Cargo a comandat cinci locomotive Vectron MS de la Siemens, prin exercitarea opțiunii cuprinse în acordul cadru semnat în septembrie 2015.

locomotive Vectron

Comanda a fost lansată pe 28 ianuarie 2019 și se ridică la o valoare de 26 milioane de euro, informează RailPassion.fr.

Contractul include și mantenanța locomotivelor, dar și o nouă opțiune care vizează cumpărarea a 15 locomotive Vectron suplimentare. Primele trei locomotive ar urma să fie livrate în luna iulie a acestui an, iar restul în ianuarie 2020. Capabile să dezvolte viteze de până la 160 km/oră, aceste Vectron MS sunt destinate traficului de mărfuri pe axa Nord – Sud. Ele sunt echipate cu ETCS 3 și cu sistemele de securitate polonez, german, austriac, ceh, slovac, român și maghiar.

PKP Cargo vrea să-și dezvolte activitățile între porturile de la Marea Baltică și cele de la Adriatică și Marea Neagră, prin operarea pe teritoriile a 12 țări. Compania poloneză de transport feroviar de mărfuri are deja în parcul său activ 15 Vectron EU 46.

Opt locomotive Vectron, comandate de Srbija Kargo

Este un nou succes pentru Siemens, care a primit în luna ianuarie a acestui an și o comandă de opt Vectron MS lansată de operatorul sârb de marfă Srbija Kargo.

Procedura de achiziție va fi finanțată printr-un credit în valoare de 32 milioane de euro acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Astfel, parcul de locomotive de acest fel deținute de Srbija Kargo va crește la 16 unități.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole