spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

SNCF scoate 12 locomotive la licitație. Sunt mai noi decât cele folosite de CFR Călători

Compania feroviară de stat din Franța, SNCF, scoate 12 locomotive la licitație. Ele sunt mult mai noi decât cele folosite în prezent de Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA la tracțiunea trenurilor.

Ele sunt garate în momentul de față pe linii secundare din stațiile feroviare din regiunea pariziană, Ile-de-France, informează publicația online Actu.fr.

Vânzarea a fost încredințată societății Agorastore, specializată în vânzarea la licitație, online, a bunurilor publice pe teritoriul Franței. Punând în vânzare aceste locomotive de care nu mai are nevoie, SNCF le dă o a doua viață și, totodată, încasează ceva bani.Locomotive la licitație. Prețuri de pornire peste un milion de euro

Pentru a cumpăra o locomotivă, trebuie să aveți disponibilă o sumă de aproximativ1,3 milioane de euro. Prețurile de pornire sunt cuprinse între 1.294.868 și 1.365.849 de euro. Cu toate că nu sunt vopsite impecabil, mai au un pic de rugină pe ici, pe colo, locomotivele sunt în stare bună. Unele au însă ceva kilometri la bord: bunăoară, 1.857.555 km în cazul modelului BB27300 Alstom fabricat în 2006.

Agorastore explică faptul că este vorba de ”o vânzare inedită deschisă către profesioniști”. Această vânzare se adresează deci operatorilor de transport de persoane, de marfă și societăților de închiriere locomotive din Franța sau din străinătate.

Licitațiile vor avea loc online, pe site-ul Agorastore, în perioada 27-30 iunie 2022.

Ultimele Articole