spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Cum arată după RR locomotiva Softronic Transmontana 009, produsă în 2013

Locomotiva Softronic Transmontana 009, fabricată în 2013, a trecut la finele anului trecut prin procesul de reparație periodică (RR).

Într-o postare de luni de pe contul de Facebook România Feroviară se prezintă imagini cu această locomotivă, la opt ani de la ieșirea ei pe porțile uzinei din Craiova.

Locomotiva Softronic Transmontana 009 are bordul conform cu normele UIC 651

”Transmontana 009 face parte din prima serie de locomotive asincrone produsă de Softronic într-un număr de 16 unități între anii 2010-2014. Locomotiva a parcurs până acum 800.000 km (estimare) pe căile ferate din România, o distanță mai mult decât rezonabilă dacă ținem cont de starea infrastructurii și vitezele medii (25 km/h) realizate de trenurile de marfă din România. Din păcate, suntem la ani lumină de viteza medie din UE de 75km/h pentru trenurile de marfă, viteză de care nici nu îndrăznim să visam a ne apropia măcar cu trenurile de călători. Bordul este fabricat conform normativelor de interoperabilitate UIC 651, comenzile fiind amplasate identic cu alte locomotive produse de Siemens, Bombardier sau Alstom, pentru a facilita trecerea mecanicilor de la o locomotivă la alta, dintr-o țară în alta, fără a necesita școlarizare sau autorizare separată pentru fiecare serie de locomotive în parte”, se arată în postarea menționată.

Softronic continuă tradiția craioveană de producere de locomotive

Înființată în Craiova în anul 1999, având ca principală activitate modernizarea de locomotive, Softronic continuă tradiția orașului, de peste 50 de ani în construcția de locomotive electrice.

Uzina craioveană oferă o locomotivă electrică bi-sistem, Transmontana, perfect adaptată pentru transportul în țări precum Bulgaria, România, Ungaria, Turcia etc. În 2013, Softronic a finalizat cel mai nou proiect al său, rama electrică cu podea joasă, bi-sistem, capabilă să opereze atât la 25 kV AC 50 Hz, cât și la 3 kV DC.

Softronic produce locomotive și trenuri electrice noi, realizează reparații tip RR, RG, RK pentru locomotive electrice vechi și oferă soluții și echipamente pentru modernizarea acestora.

Sursa foto: Adrian F Tucă exterior/George Geamăna interior.

Ultimele Articole