spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Încă o locomotivă LEMA pentru DB Cargo Romania. Ce mecanici au condus-o pe primul drum

Încă o locomotivă LEMA pentru DB Cargo Romania este în operare, după ce fabricația ei a fost finalizată luna trecută de Softronic Craiova.

Este vorba de o nouă locomotivă electrică cu motoare asincrone – LEMA 065, care va face serviciu pentru DB Cargo Romania.

Fabricația acesteia a fost finalizată luna trecută de către Softronic Craiova, mai apoi fiind efectuate probele de parcurs necesare și restul verificărilor impuse în cazul unei locomotive de construcție nouă. Locomotiva a fost condusă la primul drum de către mecanicul Câmpulungeanu Ion, fiind însoțit de mecanicul ajutor Cocoroveanu Daniel și instructorul Dana Tîrșogoiu, se arată într-o postare de pe pagina de Linkedin a DB Cargo Romania.A 20-a locomotivă LEMA pentru DB Cargo Romania

Cea de-a 20-a locomotivă de acest tip din parcul de material rulant al DB Cargo Romania, LEMA 065, este o locomotivă electrică de 6000 kW, construită de către producătorul român Softronic.

Formula osiilor este Co’-Co’, are o viteză maximă constructivă de 160 km/oră și va fi utilizată în special pentru remorcarea trenurilor grele de marfă ale companiei. Locomotiva beneficiază de tehnologii noi care facilitează atât operarea acesteia, cât și partea de întreținere și reparație. Sistemele de diagnoză automată, de control al parametrilor de funcționare ai locomotivei, de transmitere online a datelor către unitățile reparatoare și calculatoarele de bord performante reprezintă câteva dintre punctele forte ale acestei locomotive de construcție autohtonă.

Toate cele 20 de locomotive LEMA au fost fabricate de către Softronic Craiova în ultimii nouă ani. „Astfel, DB Cargo Romania are în prezent cel mai tânăr și modern parc de locomotive electrice din țară și continuă procesul de înnoire a parcului de material rulant motor. La cât mai mulți kilometri!”, se mai arată în postare.

Acestea sunt printre puținele locomotive fabricate de Softronic Craiova care sunt livrate pe piața internă. Cele mai multe sunt exportate în Suedia.

Ultimele Articole